r
Nosalty Logó

Diós-mákos zserbó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós-mákos zserbó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 629 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7526 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 414 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 629 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130 g

Zsír

  • Összesen
    406.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    193 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8235.8 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    3394 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1070 mg
  • Foszfor
    3154 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    876.1 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    232 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2279 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    696 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2146 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1579 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 7526 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 414 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a tölteléket: a mákot és a 20 dkg cukrot összekeverjük, ízlés szerint citromhéjjal ízesítjük.
  2. A diótöltelékhez a diót, a 10 dkg cukrot és ízlés szerinti citromhéjat összekeverjük.
  3. A lisztet a margarinnal és csipet sóval elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, az egész tojást, valamint a 1,5 dl tejben felfutattott élesztőt.
  4. A tésztát jól összegyúrjuk, és 4 cipóra osztjuk. A cipókat tepsi nagyságúra nyújtjuk.
  5. Kivajazott tepsibe helyezzük az első lapot, megkenjük baraclekvárral. A máktöltelék felét elosztlatjuk rajta. Ráhelyezzük a következő lapot, megkenjük baracklekvárral, majd arra kerül a diótöltelék.
  6. A harmadik lap következik, megkenjük baracklekvárral, végül a máktöltelék másik felét elosztlatjuk rajta. Ráhelyezzük az utolsó lapot.
  7. 1 órát pihentetjük a tepsiben sütés előtt.
  8. Megsütjük.
  9. Porcukorral vagy csoki mázzal díszítjük a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 71
  • 7 napos nézettség: 273
  • Össznézettség: 17739
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

 Zserbó kicsit másképpen.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...