r
Nosalty Logó

Diós hókifli egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lurpak
Diós hókifli egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 881 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 5282 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 531 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 881 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    377.5 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1879.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    1033 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.1 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    555 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 5282 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 531 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet szórjuk egy edénybe, és adjuk hozzá a felkockázott vajat. A kezünkkel szépen lassan morzsoljuk el a vajat a lisztben.
  2. Öntsük hozzá a darált diót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és ízlés szerint adjunk még hozzá vaníliaőrleményt és citromhéjat.
  3. Addig gyúrjuk, amíg jól összeáll a tészta. Ezután tegyük fóliába és mehet a hűtőbe egy órára.
  4. Miután kivettük szedjük kisebb darabokra, és a tenyerünkkel sodorjunk belőle rudakat. Az asztalon is sodorhatjuk kicsit, majd egy kés segítségével vágjuk őket méretre. Ezután a kezünkkel formázzunk belőle kis kifliket.
  5. Helyezzük őket sütőpapíros tepsire, és 175 C fokon 13-15 perc alatt süssük őket készre.
  6. Ha kihűltek, forgassuk őket porcukorba. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 90
  • Össznézettség: 5998
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 11.

Ajánló

Ízlés szerint vaníliás porcukorba is meg lehet mártogatni.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények

Receptjellemzők

Egy igazi klasszikus sütemény, amit nem csak karácsonykor érdemes sütni. Kevés hozzávaló, mégis ízletes végeredmény. A tésztája pedig szuper finom, a titok pedig a jó minőségű vaj. Mi most a Lurpak nem sózott vaját használtuk hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...