Diós habroló sós ricottás habbal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
20g dió131 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
6g vaj43 kcal
-
8g tojássárgája26 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
2 kcal
-
4g tejföl8 kcal
A töltelékhez
-
30g ricotta45 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g habfixáló3 kcal
-
17g bacon67 kcal
A díszítéshez
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
200g dió1308 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
23 kcal
-
40g tejföl79 kcal
A töltelékhez
-
300g ricotta450 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
170g bacon668 kcal
A díszítéshez
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
12.6g dió83 kcal
-
12.6g finomliszt46 kcal
-
3.8g vaj27 kcal
-
5.1g tojássárgája16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
2.5g tejföl5 kcal
A töltelékhez
-
18.9g ricotta28 kcal
-
12.6g tejföl25 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
15.8g habtejszín46 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
-
10.7g bacon42 kcal
A díszítéshez
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 42.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 668.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 248 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 76.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 204 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 126.3 g
Zsír
-
Összesen 428.1 g
-
Telített zsírsav 166 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 119 g
-
Koleszterin 1675 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6688.3 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 191 mg
-
Kálcium 1552 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 594 mg
-
Foszfor 2482 mg
-
Nátrium 1824 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 243.8 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 766.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2104 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 289 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 435 micro
-
Kolin: 996 mg
-
Retinol - A vitamin: 2045 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 656 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 969 micro
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 422.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
6 dkg vaj
-
4 db tojássárgája
-
1 csipet só
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 ek tejföl
A töltelékhez
-
30 dkg ricotta
-
2 dl tejföl
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 csipet só
-
2.5 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
A díszítéshez
Elkészítés
A tésztához
- Tészta elkészítése:
- A lisztet a vajjal elmorzsoljuk.
- Hozzáadjuk a diót, a citromhéjat, a sót és a kakaót, összekeverjük.
- Krátert képezve beleütjük a tojássárgákat.
- Tejföllel kemény tésztává gyúrjuk.
- 3 mm vastagra nyújtjuk, 10 x 10 cm-es négyszögekre vágjuk.
- A négyszögeket (kettőt-hármat egyszerre) átlósan alufóliába tekert farúdra göngyöljük, sarkait összenyomjuk.
- A rudakat a tésztával tepsibe rakjuk, forró sütőben, gyorsan sütjük.
- A sütőből kivéve még melegen, óvatosan letoljuk a rolókat a rudakról.
- Kihűlés után kiskanállal beletöltjük a tölteléket.
- Negyed szelet angolszalonnát összetekerve a töltelékbe nyomunk, snidlinggel és szezámmaggal hintjük.
- Egy óra alatt a hűtőben „összegyöngül”.
- Töltelék elkészítése:
- A ricottát a tejföllel, sóval és citromlével elkeverjük.
- A habtejszínt a habfixálóval együtt kemény habbá verjük.
- Könnyedén a tejfölös sajthoz keverjük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9869
- Feltöltés dátuma: 2009. február 07.
Ajánló
Guinness-t hoztak a vendégek egyenesen Írországból, jól esett hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Állítólag a vörösboros húsok ötlete úgy született valaha, hogy a húsos fazékba véletlenül beleborult egy kancsó bor. Nálam a szórakozottság szülte ma ezt a receptet. Édes ricottával töltött diós habrolót készítettem vasárnapi csemegének, már az első adag roló (8db) meg is sült, amikor a kezemről a tésztát lecsipegetve észrevettem, hogy valami fura íze van a tésztának. Persze közben szokás szerint ezer más dolgot is készítettem egyszerre: töpörtyűs pogácsát, spagettit citromos csirkével (Kiki) és póréhagyma krémlevest (zederta), így először azt hittem, valami más is rákerült a kezemre, annak az ízét érzem. Nagy nehezen végül rájöttem, hogy kifelejtettem a cukrot a habroló tésztájából. A maradék tésztához tettem cukrot és újragyúrtam, ám a már megsült rolók ott álltak cukor nélkül. Szerencsére a krémet még nem kevertem össze, így gyors improvizálással kettévettem a ricottát. Külön szerencse, hogy a ricotta olyan semleges, hogy sós töltelékhez is kiváló. Remek előétel lett a cukortalan rolókból! A Sors nyilván jó előre tudta, hogy így kell legyen, mert vendégeket is rendezett a príma rolókhoz! Sikerem volt velük!