r
Nosalty Logó

Diós-fahéjas baklava

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Koronás Cukor
Diós-fahéjas baklava
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 5277 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 383 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    292.6 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1430.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    640.5 g
  • Cukor
    440 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1370 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 5277 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 383 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tepsit kivajazunk. A diót késsel, sodrófával vagy aprítógéppel felaprítjuk.
  2. A vajazott tepsibe teszünk 2 réteslapot, majd jól megszórjuk dióval és egy csipet fahéjjal. Meglocsoljuk 2-3 kanál olvasztott vajjal.
  3. Megint ráteszünk 4 réteslapot, és azt is megszórjuk a dióval, fahéjjal, meglocsoljuk, és az egészet addig rétegezzük, amíg van a hozzávalóinkból. Ha kész, a tetejét megkenjük olvasztott vajjal, és tetszés szerint felvágjuk kocka vagy rombusz formájúra.
  4. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 50 percig sütjük, míg szép aranybarna lesz a teteje.
  5. Közben a vizet és a cukrot összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk a mézet, és 20 percen keresztül kis lángon forraljuk. Ha kész a baklavánk, meglocsoljuk a forró sziruppal, és hagyjuk kihűlni. Langyosan már fogyasztható, de jól záródó dobozban egy hétig is elvan.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 20x35
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6048
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-fahéjas baklava
Koronás Cukor 22 recept

A keleti csemegének sokan nem mernek nekiállni, pedig az egyik legegyszerűbb édesség!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...