Diós csokoládétorta cukormentesen
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 48% Zsír
-
25g dió164 kcal
-
8 kcal
-
8g erythritol0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
8g erythritol0 kcal
-
8 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
8g rumaroma0 kcal
Összesen
526
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 48% Zsír
-
150g dió981 kcal
-
46 kcal
-
50g erythritol0 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
50g erythritol0 kcal
-
46 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
50g rumaroma0 kcal
Összesen
3146
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 48% Zsír
-
15.4g dió101 kcal
-
2.1g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
5.1g erythritol0 kcal
-
0.5g vaníliaaroma0 kcal
-
28.2g tojás35 kcal
-
10.3g vaj74 kcal
-
25.6g mascarpone104 kcal
-
5.1g erythritol0 kcal
-
2.1g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
0.5g vaníliaaroma0 kcal
-
5.1g rumaroma0 kcal
Összesen
324
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 48% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 51.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 438.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 219 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 34.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 208 micro
Összesen
526
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 48% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.4 g
Zsír
-
Összesen 309.9 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 79 g
-
Koleszterin 1115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2631.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 358 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 468 mg
-
Foszfor 1316 mg
-
Nátrium 366 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 207.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1073 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 793 mg
-
Retinol - A vitamin: 1058 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1246 micro
Összesen
3146
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 48% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 31.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 21.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
324
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg dió
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
5 ek erythritol
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
5 db tojás
-
10 dkg vaj
-
25 dkg mascarpone
-
5 ek erythritol
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 tk vaníliaaroma
-
50 ml rumaroma
Elkészítés
- A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét 2 dkg eritrittel verjük fel kemény habbá.
- A tojások sárgájához adjunk hozzá 10 dkg eritritet, és a vaníliaaromát, majd keverjük habosra.
- Ezután adjuk hozzá a kakaót és keverjük pár percig, majd apránként, fakanállal keverjük hozzá a keményre felvert tojáshabot.
- Ezután óvatosan keverjük hozzá a darált diót is, majd osszuk el egyenletesen a vajjal kikent, és liszttel megszórt 2 db 20 cm-estortaformába.(Én szilikonos formába sütöttem, de azt is kikentem vajjal, és megszórtam liszttel.)
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 20 percig, tűpróbáig.
- A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki, mielőtt megtöltenénk.
- A vajat keverjük simára az eritrittel és a vaníliaaromával, majd adjuk hozzá a mascarponét, és szintén keverjük simára.
- Ezután keverjük hozzá a kakaót, ha szükséges, adjunk hozzá még eritritet, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kissé megdermedjen a krém.
- Amikor a tortalapok kihűltek, és a krém is megdermedt, töltsük meg a tortát. Helyezzük az egyik tortalapot tálcára, kenjük meg ízlés szerint a krémmel, majd helyezzük rá a másik tortalapot.
- Ezután a maradék krémmel vonjuk be a torta külső felét is, majd tegyük be a hűtőbe.
- Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, díszítsük étcsokoládé forgáccsal, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 0
- Feltöltés dátuma: 2024. november 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Gizi
379 recept
A cukorbetegeknek és a lisztérzékenyeknek sem kell lemondani egy finom tortáról. A tésztája gluténmentes, mivel lisztet nem tartalmaz, a krém pedig eritrittel készült. Persze nemcsak a cukorbetegek és a gluténérzékenyek fogyaszthatják.... Ha pedig egy-két napot áll, attól csak még finomabb lesz, mert az ízek jól összeérnek.