r
Nosalty Logó

Diós-csokoládés ostyaképes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Diós-csokoládés ostyaképes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír

piskóta

diós piskóta

csokoládékrém

diókrém

összeállítás

Összesen 1399 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír

piskóta

diós piskóta

csokoládékrém

diókrém

összeállítás

Összesen 8393 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír

piskóta

diós piskóta

csokoládékrém

diókrém

összeállítás

Összesen 351 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    91.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.4 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 1399 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.6 g

Zsír

  • Összesen
    548.2 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    188 g
  • Koleszterin
    1690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4455.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    902 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    590 mg
  • Foszfor
    1998 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    770.1 g
  • Cukor
    460 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    550.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1913 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    1173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1884 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1784 micro
Összesen 8393 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 351 kcal

Hozzávalók

piskóta

diós piskóta

csokoládékrém

diókrém

összeállítás

Elkészítés

piskóta

  1. A tésztához az első 4 anyagot (csak a tojássárgáját) jól összekeverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a habbá vert 3 tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt, 25 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után (190 fokra) mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.

diós piskóta

  1. A tésztához az első 4 anyagot (csak a tojássárgáját) jól összekeverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. A darált diót is belekeverjük. Jól eldolgozzuk. Végül a habbá vert 3 tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt, 25 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után (190 fokra) mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.

csokoládékrém

  1. A pudingport elkeverjük a cukorral, kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet hozzáöntjük, és folytonos keveréssel besűrítjük.
  2. A mascarponét hozzákeverjük, végül a pár csepp aromát is.

diókrém

  1. A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk az egy tojást.
  2. Majd a darált diót, végül a hideg kávét is beleöntjük. Jó alaposan kikeverjük a krémet.

összeállítás

  1. Összeállítjuk a tortát. Kettévágjuk mindkét lapot. Az alsó lap fehér piskóta legyen, erre kenjük a csokis krém felét. Erre a diós piskóta megy, majd a diókrémből kenünk rá. Rátesszük a másik diós lapot. Erre csokis krém másik felét kenjük. Lezárjuk fehér piskótával.
  2. A maradék diókrémmel tetszés szerint díszítjük. Hűvösre tesszük. Szeleteljük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1335
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 11.

Ajánló

Ha valaki szeretné látni felszeletelve, szívesen elküldöm! Szép látvány! Az ostyaképet nem tartalmazza az ár!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányom ismét egy évvel idősebb lett!!! Ez a torta 4 lapból áll, alsó, felső lap fehér piskóta, a két középső diós. A fehér piskóta mellé csokikrém, a diós piskóta közé diókrém került. Nagyon jól mutatnak a színek, a csoki- és a diókrém pedig együtt fantasztikus ízű! :-))

Hozzávalók

piskóta

diós piskóta

csokoládékrém

diókrém

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...