r
Nosalty Logó

Diós csók tej- és tojásmentesen

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Diós csók tej- és tojásmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 692 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2770 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 692 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    146.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3231.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    607 mg
  • Foszfor
    1575 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343.6 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 2770 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 345 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet, a diót és a cukrot elkeverjük a szódabikarbónával, majd az olajat, a vizet és a mazsolát is hozzáadjuk.
  2. Formázható, de lágy masszát készítünk, amiből kis halmokat teszünk margarinnal kikent, lisztezett tepsibe.
  3. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40×35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 3602
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy receptversenyen nyertem a "Sütemények-Hagyományosat egészségesen" című receptkönyvet, amiben tisztán növényi alapanyagokból, hús-, tojás- és tejmentesen elkészíthető recepteket gyűjtöttek csokorba. Ahogy a kezembe vettem, rögtön elkezdtem lapozgatni, és azon tanakodtam, melyiket is készítsem el azon nyomban.:) Körülnéztem, milyen alapanyagaim vannak, és persze az sem volt utolsó szempont, hogy mennyi munka van vele, és hogy milyen gyorsan készülök el. Hát elkészült belőle az első alkotás. Fincsi lett! :)

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...