r
Nosalty Logó

Diós csigabiga

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Jolán
Diós csigabiga
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1191
Kalória
25.2g
Fehérje
135.5g
Szénhidrátok
62.6g
Zsír
86g
Víz
176g
Koleszterin
6.4g
Rost
34.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4761 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 354 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    784 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    86 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 1191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.7 g

Zsír

  • Összesen
    250.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    704 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3135.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    1570 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.8 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    344 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    615 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    605 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    815 micro
Összesen 4761 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 354 kcal

Elkészítés

  1. Kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tészta hozzávalóival - liszt, csipet só, olaj, cukor, 1 egész tojás + 1 sárgája, kefir, 5 dkg cukor, citrom reszelt héja, kevés tej - lágy tésztát dagasztunk. A tejet apránként adjuk hozzá annyit, hogy egy lágy tésztát kapjunk. Langyos helyen letakarva duplájára kelesztjük.
  2. A darált diót cukorral és vaníliás cukorral összekeverjük. Vajat megolvasztjuk.
  3. A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, és egy nagy téglalapot nyújtunk belőle. Olvasztott vajjal megkenjük, majd rászórjuk a dió tölteléket.
  4. Két oldalról feltekerjük, és kétujjnyi vastagságúra szeleteljük, és kissé kiolajozott tepsire tesszük. A csigákat a maradék vajjal átkenjük. Előmelegített sütőbe pirulásig sütjük.
  5. Miközben sül a sütemény, elkészítjük a citromos mázat. Egy kisebb tálba tesszük a porcukrot, és elkeverjük a kifacsart citrom levével. Csurgatható állapotú legyen. A sütőből kivett, kissé meghűlt csigákat lecsorgatjuk a citromos cukormázzal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Limaránál láttam ezt a sütit.....amit némi változtatással elkészítettem. A kép másnap készült a maradékról, annyira finom volt még ekkor is, hogy mindenképp fel kellett tennem...:-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!