Diós-almás pite zabmorzsával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Accu-Chek a cukorbetegek séfje
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
tészta
-
35g finomliszt127 kcal
-
3g xilit6 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
2g víz0 kcal
töltelék
-
3g dió21 kcal
-
100g alma47 kcal
-
5g xilit12 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
zabmorzsa
Összesen
473
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
tészta
-
280g finomliszt1019 kcal
-
20g xilit48 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
16g víz0 kcal
töltelék
-
26g dió170 kcal
-
800g alma374 kcal
-
40g xilit96 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
zabmorzsa
Összesen
3790
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
tészta
-
17.9g finomliszt65 kcal
-
1.3g xilit3 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
9.6g vaj69 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
1g víz0 kcal
töltelék
-
1.7g dió11 kcal
-
51.2g alma24 kcal
-
2.6g xilit6 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
zabmorzsa
Összesen
242
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 92.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 173 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
473
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 53.9 g
Zsír
-
Összesen 220.3 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 636 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1739.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 268 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 294 mg
-
Foszfor 977 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 418.5 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 739.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1433 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 306 mg
-
Retinol - A vitamin: 1383 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 530 micro
-
β-crypt 89 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 579 micro
Összesen
3790
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
242
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
tészta
-
28 dkg finomliszt
-
2 ek xilit
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csipet só
-
15 dkg vaj
-
1 db tojássárgája
-
2 ek víz
töltelék
-
4 közepes db alma
-
4 ek xilit
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
szerecsendió ízlés szerint
-
szegfűbors ízlés szerint
-
kardamom ízlés szerint
-
szegfűszeg ízlés szerint
zabmorzsa
Elkészítés
tészta
- Egy nagy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a xilitet, belereszeljük egy citrom héját, megszórjuk egy csipet sóval, majd az egészet összekeverjük.
- Jöhet bele a hideg, kockázott vaj, és ujjainkkal morzsásra az egészet morzsásra dolgozzuk. Hozzáadunk egy tojássárgáját és pár kanál hideg vizet, és az egészet kemény, de formázható tésztává gyúrjuk.
- A tésztát 45 percet hűtőben pihentetjük, majd 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, és kivajazott piteformába igazgatjuk, a felesleget levágva (ha sok tészta marad, olyankor egy minipitét szoktam csinálni belőle).
töltelék
- A kinyújtott, formába igazított tésztát megszórjuk reszelt dióval.
- Az almákat megpucoljuk-hámozzuk, majd szép vékony szeletekre vágjuk, és egy keverőtálba tesszük. Ekkor jöhet hozzá a xilit, a citromlé, valamint a fűszerek, majd az egészet alaposan összeforgatjuk.
- A befűszerezett almaszeleteket a dióval megszórt pitetésztára fektetjük - mi most a körkörös, rózsaszerű elrendezés mellett döntöttünk. 200°C-os sütőben, alufóliával lefedve 20 percet sütjük.
zabmorzsa
- Amíg a pite elősül, elkészítjük a morzsát. Ehhez a diót, a zabpelyhet, a xilitet, valamint egy csipet sót egy késes aprítóban összedolgozzuk. Hozzáadjuk a hideg vajat, és aprítunk rajta még egyet, hogy finom, apró rögös állagot kapjunk.
- A félkész pitét kivesszük, megszabadítjuk az alufóliától, és a tetejét alaposan megszórjuk a zabos morzsával. Visszatesszük a sütőbe, és további 25-30 percet sütjük - ezúttal már fedetlenül.
- Amikor kész, hagyjuk hűlni egy kicsit, majd szeletelve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 200
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6335
- Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 30.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
cukormentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Accu-Chek a cukorbetegek séfje
10 recept
Mindannyiunk kedvenc őszi desszertjét ezúttal csodálatos dióval és ropogós zabos morzsával megspékelve készítettük el. Lehetetlen egy szeletnél abbahagyni, de mivel teljesen cukormentes, akár még meg is engedhetünk magunknak egy kis repetát. A dió- és almaszezon kötelező darabja lesz ez a recept, majd meglátjátok!