Diónéd
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
Összesen
1140
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
Összesen
6836
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 68.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1061.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 226 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 485 mg
-
Nátrium 230 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.2 g
-
Cukor 98 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 48.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 419 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 397 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 260 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 252 micro
Összesen
1140
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 95 g
Zsír
-
Összesen 413.5 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 133 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 199 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6369.4 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 1357 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 522 mg
-
Foszfor 2908 mg
-
Nátrium 1379 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 739.5 g
-
Cukor 588 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 292.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2515 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 241 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 452 micro
-
Kolin: 1010 mg
-
Retinol - A vitamin: 2385 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1559 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1513 micro
Összesen
6836
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 397.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.2 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
426
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A margarint a 6 tojásfehérjével habosra keverjük, majd 28 dkg cukorral tovább verjük, amíg krémes állagú nem lesz.
- A sütőport a liszttel összekeverjük, és fokozatosan a masszához adjuk.
- Végül a darált diót is belekeverjük.
- Vajazott, lisztezett, közepes méretű tepsibe simítjuk a tésztát, és közepes hőmérsékletre előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
- Közben a 6 tojássárgáját a 30 dkg porcukorral habosra keverjük, majd a kisült forró tésztára öntjük, szépen elsimítva rajta.
- Egy napig hűvös helyen pihentetjük, másnap meleg vízbe mártott késsel felszeleteljük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23x32
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 9443
- Feltöltés dátuma: 2013. június 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Zsuzsamama56
322 recept
Sokáig eláll, és nem szárad ki könnyen. Nekem nem sikerült tökéletesre, mert türelmetlen voltam, és sütőben szárítottam meg a tetejét, de ti ne tegyétek, mert kicsit töredezett lesz ebben az esetben.