r
Nosalty Logó

Diónéd

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Diónéd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1140 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 6836 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 426 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1061.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.2 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 1140 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    95 g

Zsír

  • Összesen
    413.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    199 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6369.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1357 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    522 mg
  • Foszfor
    2908 mg
  • Nátrium
    1379 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    739.5 g
  • Cukor
    588 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2515 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    1010 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1559 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1513 micro
Összesen 6836 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 426 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint a 6 tojásfehérjével habosra keverjük, majd 28 dkg cukorral tovább verjük, amíg krémes állagú nem lesz.
  2. A sütőport a liszttel összekeverjük, és fokozatosan a masszához adjuk.
  3. Végül a darált diót is belekeverjük.
  4. Vajazott, lisztezett, közepes méretű tepsibe simítjuk a tésztát, és közepes hőmérsékletre előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. Közben a 6 tojássárgáját a 30 dkg porcukorral habosra keverjük, majd a kisült forró tésztára öntjük, szépen elsimítva rajta.
  6. Egy napig hűvös helyen pihentetjük, másnap meleg vízbe mártott késsel felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x32
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9419
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diónéd
Zsuzsamama56 321 recept

Sokáig eláll, és nem szárad ki könnyen. Nekem nem sikerült tökéletesre, mert türelmetlen voltam, és sütőben szárítottam meg a tetejét, de ti ne tegyétek, mert kicsit töredezett lesz ebben az esetben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...