r
Nosalty Logó

Diókrémes epres süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Diókrémes epres süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

krém

tetejére

Összesen 371 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

krém

tetejére

Összesen 4438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

krém

tetejére

Összesen 184 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 371 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    235.2 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5987.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1460 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    2614 mg
  • Nátrium
    1197 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    507.9 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1433.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1249 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    449 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    581 micro
  • Kolin:
    1352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2205 micro
Összesen 4438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. Az egész tojásokat a cukorral fehéredésig kavarjuk, majd elkeverjük benne a vizet.
  3. Ezután fokozatosan hozzákeverjük a liszt sütőpor és só keverékét.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!
  5. Ha megsült a tészta, a sütőpapírt még melegen távolítsuk el róla.

krém

  1. A diót megdaráljuk, és elkeverjük a többi hozzávalóval.
  2. A teljesen kihűlt tésztát tálcára helyezzük, és megkenjük a krémmel.

tetejére

  1. Az epreket megmossuk, jól lecsepegtetjük, félbevágjuk, és vágott felével a krémre helyezzük.
  2. A tortazselét a leírásnak megfelelően elkészítjük, és bevonjuk vele a süteményt.
  3. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon a zselé. Tetszőlegesen felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1893
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 20.

Ajánló

Az eredmény egy nagy tepsi sütemény. 50 szelet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diókrémes epres süti
Ligeti Károly 129 recept

Lassan vége az eper szezonnak, és még nem sütöttem epres süteményt. A napokban szembejött a neten ez a süti. Már a fénykép is csábító volt, ahogy elolvastam a receptet, rögtön beleszerettem. Kis változtatással el is készítettem, a krémbe vaj helyett tejfölt kevertem. Így egy még könnyebb, pikáns ízű, nyári, gyümölcsös süti lett az eredmény.

Hozzávalók

tészta

krém

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...