r
Nosalty Logó

Dióhabos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Dióhabos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 547 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 2731 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 421 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 547 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    164.7 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1327.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    609 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.3 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    822 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    805 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 2731 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 421 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet a hideg kockázott vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, és a tésztát gyorsan összedolgozzuk. (Ha nem állna össze, 1-2 kanál kefirt vagy tejfölt, esetleg tejet adunk hozzá.) Tegyük a hűtőbe legalább 30 percre.
  2. Hűtés után két folpack között vékonyra nyújtjuk, és piteformába "ügyeskedjük". Semmi gond, ha szakad, akkor is nagyon szép lesz. A formából kikukucskáló részeket éles késsel levágjuk. Ismét hűtőbe tesszük 20 percre.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük... de mielőtt betennénk, egy darabka sütőpapírral béleljük, és rizst vagy babot teszünk bele... ezzel tudjuk lenyomni a közepét, hogy a töltelékünk majd beleférjen (ezt nevezik "vakon sütésnek"). 10-12 percig elősütjük.
  4. Az elősütést követően beleöntjük a diókrémet, szépen eligazgatjuk... majd visszatoljuk a sütőbe újabb 10 percre. Pirulásig sütjük.

Krém

  1. Tojásfehérjét 1-2 kanál cukorral kemény habbá verjük. A dióhoz hozzákeverjük a maradék cukrot és a vaníliás cukrot. A tojáshabba finom mozdulatokkal belekeverjük a cukros diót.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 5852
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Végre vettem egy piteformát, amely két részből áll, így könnyedén leemelhetem a sütikét...ki kellett próbálnom.:-)

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...