r
Nosalty Logó

Diócska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dudás Betti
Diócska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 619 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 6193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 426 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 619 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    417.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    174 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    151 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2144.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    906 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    585.1 g
  • Cukor
    329 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3441 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2574 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 6193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 426 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukort, darált diót, kakaóport, és összegyúrjuk. Ha a tészta kissé száraznak tűnik egy kevés tejjel még javíthatunk az állagán.
  2. A tésztából kis golyókat formálunk, és az enyhén meglisztezett formákba vékonyan belenyomkodjuk, megsütjük.
  3. A tejből és a lisztből sűrű krémet főzünk, majd félretesszük hűlni.
  4. A margarint és a porcukort habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt sűrű krémet.
  5. A krémhez tetszés szerint kevés darált diót vagy rumot adhatunk.
  6. A megsült korong egyik felébe krémet töltünk, másik felét a töltött korongokra illesztjük.
  7. Pár órát hagyjuk állni, hogy a krém megdermedjen. Ezután kakaóval elkevert porcukorba forgatjuk.
  8. Pár órát, esetleg (ha van türelmünk) egy napot hagyjuk állni, és akkor az igazi! Jó étvágyat! :-)
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 246
  • 7 napos nézettség: 1162
  • Össznézettség: 32398
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 03.

Ajánló

Lakodalmak, alkalmak nagyszerű és népszerű süteménye. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Dudás Betti 8 recept

Egy ismerősömnél ettem előszöt ilyet és nagyon ízlett. Elhatároztam, hogy én is kipróbálom. Nem egy gyors és egyszerű süti, de megéri pepecselni vele, mert nagyon finom! :-) Lakodalmakban is nagyon népszerű sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...