Dinnyefagylalt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
75g görögdinnye12 kcal
-
25g méz76 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
5g citromlé1 kcal
Összesen
272
kcal
- 2% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
300g görögdinnye47 kcal
-
100g méz304 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Összesen
1085
kcal
- 2% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
44.8g görögdinnye7 kcal
-
14.9g méz45 kcal
-
37.3g habtejszín109 kcal
-
3g citromlé1 kcal
Összesen
162
kcal
- 2% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 19.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 124.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 84.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 1767 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
272
kcal
- 2% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 77.6 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 278 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 497.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 337 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 741 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 685 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 623 micro
-
β-crypt 122 micro
-
Likopin 7070 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
1085
kcal
- 2% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 74.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 50.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 1055 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
162
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg görögdinnye
-
2.5 dl habtejszín
-
1 fél citromból nyert citromlé
Elkészítés
- A dinnyéből eltávolítjuk a magokat, a héját levágjuk, majd a gyümölcshúst felkockázzuk. (A 30 dkg a héj és a magok nélkül értendő.)
- A tejszínben elkeverjük a mézet vagy a kristálycukrot, belenyomjuk a fél citrom levét, majd kevergetve felfőzzük.
- A langyosra hűlt tejszínt a dinnyekockákkal együtt turmixgépbe öntjük, vagy botmixerrel pépesítjük. Ezután fedeles műanyag edénybe tesszük, és legalább 6 órán keresztül fagyasztjuk. Eközben óránként egyszer átkeverjük, majd visszatesszük a fagyasztóba.
- A negyedik-ötödik keveréstől, amikor már kezd fagyott állaga lenni a fagylaltunknak, keverjük minél habosabbra, hogy még finomabb legyen. Észre fogjuk venni, hogy ettől megnő a fagylalt térfogata, és végül egy kellemes, könnyű állagú fagylaltot kapunk.
- Receptkönyvben: 218
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 38413
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 02.
Ajánló
Ízlés szerint több mézet vagy cukrot is tehetünk bele, attól függően, hogy mennyire édes a dinnyénk, amiből készítjük. A gyümölcs és a tejszín összekeverése után fagylaltgépben is befejezhetjük a fagylalt készítését. Tipp: Ha még krémesebb dinnyefagylaltot szeretnénk, akkor a fele tejszínt felválthatjuk natúr joghurttal is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A málna és őszibarack sorbet sikere után már nagyon vártam, hogy dinnyéből is készíthessek fagylaltot. Az egész családnak ízlik az idei gyümölcsfagyi repertoárom, úgyhogy azt hiszem, hamarosan a vaníliás és a csokoládés változatokkal is tennem kell egy próbát ... :)