r
Nosalty Logó

Diétásabb kókuszkocka

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
MuCoral
Diétásabb kókuszkocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A bevonathoz

Összesen 255 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A bevonathoz

Összesen 2036 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A bevonathoz

Összesen 211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 255 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    133.2 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3844.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    434 mg
  • Foszfor
    1796 mg
  • Nátrium
    1031 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    544 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1479 micro
Összesen 2036 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Sütőt melegítsük elő 180 fokra, sütőpapírral béleljünk ki egy közepes tepsit.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a 6 fehérjét egy csipet sóval felverjük keményre.
  3. A tojások sárgáját elkeverjük 1 mk steviával, 2 tk xillittel (utóbbi a stevia enyhe keserűségének kompenzálására) és 1 tk olívaolajjal.
  4. A 2 ek korpát, 10 ek durumlisztet elkeverjük a szódabikarbónával.
  5. A száraz és nedves hozzávalókat összekeverjük. A vízzel és a 11 kanál durumliszttel játszunk, hogy egy palacsintatésztánál sűrűbb tésztát kapjunk. Ne túl sűrűt, azt nem tudjuk vegyíteni a tojásfehérjével.
  6. A tojásfehérjét ráborítjuk az eddigi tésztánkra, lapáttal kívülről indulva nagy mozdulatokkal összevegyítjük a kettőt, a fehérje állagára vigyázva... nem kell túl dolgozni.
  7. Beleöntjük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Sütőtől függően 12-16 percig sütjük. Tűpróbával megnézzük, eléggé átsült-e. (Csak a vége felé nézzünk be rá.)
  8. Amikor már a piskóta teljesen kihűlt, akkor összekeverjük a csokimártogatós hozzávalóit, természetesen a kókuszreszelék kivételével. (Édesítéshez mennyiséget nem írtam, ki hogy szereti. Én itt bátrabban adagoltam a xillitet, mivel a tészta sem túl édes.) Lábasban csomómentesre keverve összeolvasztjuk az egészet.
  9. Szokásos módon a feldarabolt piskótát beleforgatjuk a csokiöntetbe, majd a kókuszreszelékbe. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 14x9
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 21354
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 17.

Receptkategóriák

Diétásabb kókuszkocka
MuCoral 2 recept

Korábban is próbálkoztam már egészségesebb verzióban sütiket gyártani. Akkor saját magam szabályai szerint. Egy idő után visszacsábultam a cukros csodák felé. Kiderült Candida diétára kell fognom magam, így realizálódtak a korlátaim egy időre. Eddig azon az elven voltam, elég ha minőségi alapanyagokat használok és sok főre oszlik el a sütimennyiség = nekem is kevesebb jut. Sajnos ez így nem elég most. Diéta alatt lisztre, cukorra, tejre és egyebekre is kell figyelnem, mit és hogy helyettesíthetek. A piskótatészta kiindulása egy "Norbis" receptkönyvből lett véve (zabkorpás piskóta). Némi változtatást vittem bele, nekem ugyanis sok volt a tésztához leírt 6 dl vízmennyiség. A kókuszkockája nálam nem játszott, volt benne tej is. Zabkorpám nem volt itthon elég; durumlisztnek utánanéztem, elméletileg (mértékkel) lehet a candida diétában fogyasztani. Xillitet, azaz nyírfacukrot candida diétában lehet enni; kipróbáltam, nem sok tapasztalatom van az édesítőkkel. Nem lett túl magas, de papírvékony sem a piskóta. Bocsánat a pontatlan adatokért: a sütőm nagyon öreg. Én inkább 5-6-os fokozat közé tekertem, hogy ne égessem meg a piskótát hirtelen, így lett nekem kb 16 perces sütési idő. A 180 fokot még a könyvből vettem, mint említettem az én sütőmmel csak saccolni lehet. Másnak lehet elég lesz 12 perc is. Kókuszreszelék: elég maszatolós ez a csokimártogatós, nekem nem lett elég az egy zacskó, azaz 100 g-os, aki ügyes, az lehet ennyiből is megoldja. A mennyiség nem egy kiéhezett 8 fős vendégseregre irányadó.

Hozzávalók

A tésztához

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...