Diétás császármorzsa
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 516.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 237 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 77.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 279 micro
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 47.1 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1549.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 309 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 710 mg
-
Nátrium 290 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 233.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 451 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 838 micro
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 37.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A zabpelyhet botmixerrel porítjuk.
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
- A sárgáját is az édesítőszerrel habosra keverjük a habverővel.
- Belekeverjük a sárgájába a tönkölydarát, amit előzőleg elkeverünk a zabpehelyliszttel (botmixerezés után természetesen), felhígítjuk a tejjel, habverővel ismét átdolgozzuk.
- Felöntjük a vízzel, végül beleforgatjuk a tojásfehérjét.
- Fél órát a hűtőben pihentetjük, hogy a dara megszívja magát. Sütés előtt átkeverjük, mert leülepszik.
- Serpenyőben kevés olívaolajat melegítünk, beleöntjük a massza egy részét.
- Fél perc után LAPOS fakanállal elkezdjük tördelni. Először összeragad, de csak daraboljuk, daraboljuk, forgatgatjuk, míg morzsás nem lesz. A végén jobban törik, mint az eredeti császármorzsa, vigyázzunk, ha nem akarunk túl apró szemeket. Érdemes közepes hőfokon, nem túl kicsin, különben kiszárad.
- Szórjuk meg a fahéjjal, esetleg készítsük több édesítővel, hozzá diabetikus lekvárt együnk, vagy pedig pároljunk meg pár csepp vizen néhány gerezd almát (ezt is lehet fahéjjal, szegfűszeggel készíteni).
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 29817
- Feltöltés dátuma: 2012. november 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Diéta alatt valójában nem kell megfosztanunk magunkat minden élvezettől, elég, ha lecseréljük az alapanyagokat egészségesebb társaikra. Ettől függetlenül természetesen a mennyiségekre ugyanúgy figyelni kell! Ami még nagyon fontos: úgy diétázni, hogy a párnak / családnak is jó legyen!!! (Barátnak cukor+fahéj és lekvár, nekem fahéj és lekvár, a lekvárt anyukám készítette 100% szilva, semmi egyéb, semmi hozzáadott cukor, még kicsit hígítottam is, mert harapni lehet... :)) Ez a desszert a vacsora kivételével bármely időpontban ehető, amennyiben beleszámítjuk a napi szénhidrát fogyasztásunkba. A tegnapi ebédem kevesebb szénhidrátot tartalmazott, ezért ez a min. 40 gramm CH-t tartalmazó kis adag úgy éreztem, belefér egy szép vasárnap délutánba. Ez az adag egy teljes adagnál valamivel kisebb volt, a 40 gramm CH-ba így tehát az egy kanál hozzáadott cukor nélkül készült lekvárt is beleszámoltam. Az edzésem még csak ezt követően jött, így simán belefért.