r
Nosalty Logó

Diétás császármorzsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angelocska
Diétás császármorzsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 364 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1093 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 364 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1549.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    710 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 1093 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabpelyhet botmixerrel porítjuk.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A sárgáját is az édesítőszerrel habosra keverjük a habverővel.
  4. Belekeverjük a sárgájába a tönkölydarát, amit előzőleg elkeverünk a zabpehelyliszttel (botmixerezés után természetesen), felhígítjuk a tejjel, habverővel ismét átdolgozzuk.
  5. Felöntjük a vízzel, végül beleforgatjuk a tojásfehérjét.
  6. Fél órát a hűtőben pihentetjük, hogy a dara megszívja magát. Sütés előtt átkeverjük, mert leülepszik.
  7. Serpenyőben kevés olívaolajat melegítünk, beleöntjük a massza egy részét.
  8. Fél perc után LAPOS fakanállal elkezdjük tördelni. Először összeragad, de csak daraboljuk, daraboljuk, forgatgatjuk, míg morzsás nem lesz. A végén jobban törik, mint az eredeti császármorzsa, vigyázzunk, ha nem akarunk túl apró szemeket. Érdemes közepes hőfokon, nem túl kicsin, különben kiszárad.
  9. Szórjuk meg a fahéjjal, esetleg készítsük több édesítővel, hozzá diabetikus lekvárt együnk, vagy pedig pároljunk meg pár csepp vizen néhány gerezd almát (ezt is lehet fahéjjal, szegfűszeggel készíteni).
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 29817
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angelocska 23 recept

Diéta alatt valójában nem kell megfosztanunk magunkat minden élvezettől, elég, ha lecseréljük az alapanyagokat egészségesebb társaikra. Ettől függetlenül természetesen a mennyiségekre ugyanúgy figyelni kell! Ami még nagyon fontos: úgy diétázni, hogy a párnak / családnak is jó legyen!!! (Barátnak cukor+fahéj és lekvár, nekem fahéj és lekvár, a lekvárt anyukám készítette 100% szilva, semmi egyéb, semmi hozzáadott cukor, még kicsit hígítottam is, mert harapni lehet... :)) Ez a desszert a vacsora kivételével bármely időpontban ehető, amennyiben beleszámítjuk a napi szénhidrát fogyasztásunkba. A tegnapi ebédem kevesebb szénhidrátot tartalmazott, ezért ez a min. 40 gramm CH-t tartalmazó kis adag úgy éreztem, belefér egy szép vasárnap délutánba. Ez az adag egy teljes adagnál valamivel kisebb volt, a 40 gramm CH-ba így tehát az egy kanál hozzáadott cukor nélkül készült lekvárt is beleszámoltam. Az edzésem még csak ezt követően jött, így simán belefért.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...