r
Nosalty Logó

Diétás aranygaluska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Diétás aranygaluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 1048 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 5242 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 387 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    74.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1048 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.7 g

Zsír

  • Összesen
    371.9 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    147 g
  • Koleszterin
    387 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2130.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    1182 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1234 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    535 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 5242 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 387 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet megmelegítjük (ne legyen túl forró), elkeverünk benne 1 evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
  2. A lisztet, a puha vajat, a kókuszolajat és a folyékony édesítőszert összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.
  3. Körülbelül 10-15 percig dagasztjuk, majd meleg helyen 1-másfél órát kelesztjük.
  4. Ha megkelt, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd egy pohár segítségével köröket szaggatunk belőle.
  5. Miután kiszaggattuk, felolvasztjuk a vajat, a darált diót összekeverjük az édesítőszerrel, és először az olvasztott vajba, majd az édesítős dióba forgatjuk.
  6. Vastagon kivajazott formába sorakoztatjuk szorosan a tésztákat, majd további 40 percig kelesztjük.
  7. Ha letelt a 40 perc, forró, előmelegített sütőbe tesszük, és közepes hőfokon pirulásig sütjük.
  8. Ha a dió kezdene odakapni, takarjuk le nyugodtan alufóliával.
  9. Sütés után én azonnal letakartam alufóliával, hogy puha maradjon a tészta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 21808
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvétkor a nővéremék megkértek, hogy csináljak nekik aranygaluskát. Annyira megkívántam, hogy átvariáltam diétás verzióban. Nincs benne tojás, tej, cukor is csak annyi, ami az élesztő felfuttatásához kell, így nyugodtan fogyaszthatják azok is, akik diétának.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...