r
Nosalty Logó

Diabetikus szabolcsi almás máktorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diabetikus szabolcsi almás máktorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az almás töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 421 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az almás töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 4214 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az almás töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 167 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    857.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    106 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 421 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.6 g

Zsír

  • Összesen
    200.9 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    940 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8571.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    3806 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    812 mg
  • Foszfor
    2318 mg
  • Nátrium
    1416 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490.2 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    1060 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1027 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    582 mg
  • Retinol - A vitamin:
    988 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 4214 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A tésztához

  • 25 dkg xilit (én 20 dkg-ot raktam bele, de így is elég édes volt)
  • 15 dkg mák
  • 5 dkg zsemlemorzsa (én ch-csökkentett zsemlemorzsát tettem bele, de ch-csökkentett cukormentes kekszmorzsa is jó)
  • 10 dkg alma (hámozott, reszelt, idared vagy jonatán)
  • 0.3 citromból nyert citromhéj

A krémhez

Az almás töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta:
  2. A tojásfehérjéből a nyírédessel kemény habot verünk.
  3. A mákot, a morzsát és citromhéjat a reszelt almával összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjéhez.
  4. Az állítható cukrászgyűrűt 18 cm-re állítjuk, és aljat készítünk neki alufóliából, majd kiolajozzuk, és a tészta súlyát lemérjük, 6 felé tudjuk majd osztani. Így a lapok kb. egyformák lesznek. (Kb. 10 dkg tészta jutott nekem egy laphoz, ez nem túl nagy, de vékony dobostorta vastagságú lapokat kell sütni.)
  5. 180-200 fokon 10-12 percig sütjük.
  6. Krém:
  7. Kevés tejjel simára keverjük a keményítőt és a tojássárgáját.
  8. A többi tejet, a nyírédest és a kikapart vaníliarúd tartalmát felforraljuk, majd a folyamatos keverés közben hozzáadott keményítős tojássárga keverékkel besűrítjük. Kicsit szilárdabb krémet kapunk az általában használtaknál, mert nem akartunk egyéb kötőanyagot (pl. zselatin, lékötő stb.) felhasználni a torta elkészítéséhez.
  9. A kihűlt krémhez óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínt. (A jobb és tartósabb állag eléréséhez lehetőleg 35 %-os zsírtartalmú tejszínt ajánlunk.)
  10. Almás töltelék:
  11. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a nyírédessel, 2 citrom levével, fahéjjal vajon megpároljuk, majd kihűtjük.
  12. A betöltéshez hat lap közé felváltva rétegezzük a krém- és almatölteléket:3 réteg tejszínnel lazított krém,2 réteg almatöltelék.
  13. Díszítés:
  14. (Én nem díszítettem almával, csak egy kis citromhéjjal, de ezt mindenki maga ízlése szerint készítheti.)
  15. A torta oldalán az alsó 2,5-3 cm-t darált mákkal panírozzuk.
  16. Tetején a közepét kb. 7 cm-es kiszúró segítségével mákkal megszórjuk. A díszítéshez használt almát meghámozzuk, negyedelve kevés nyírédessel és citromlévelmegdinszteljük.
  17. Miután kihűlt, vékony szeletekre vágjuk, és belső élét darált mákba mártjuk.
  18. A kész tortát 12 szeletre felvágjuk. Szeletenként krémstuffokkal és a mákos almaszeletekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 351
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 44950
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ország tortájának diabetikus verziója, ami hozzáadott cukrot nem tartalmaz, kizárólag természetes édesítőszerrel készült! Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom!!!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az almás töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...