r
Nosalty Logó

Diabetikus krumplistészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Jolimami
Diabetikus krumplistészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 895 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 224 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    867.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 895 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát és a krumplit aprórafelkockázzuk.
  2. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a krumplit, sózzuk és sűrűn kevergetve 5 percig pároljuk. Ekkor megszórjuk a pirospaprikával és a borssal, 0,5 dl hidegvizet öntünk hozzá, és további 5 percig kevergetjük.
  3. Villával vagy krumplitörővel kissé megtördeljük.
  4. Sós, forró vízben megfőzzük a tésztát (főzőidejét a csomagoláson szokták feltüntetni, ennek 5 perc volt). Leszűrjük, hidegvízzel átöblítjük és pár csepp olajjal lazán átkeverjük.
  5. A tésztát belezúdítjuk a krumplis edénybe, összekeverjük, tálalunk, és bezsebeljük a dicséretet.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 15360
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 01.

Ajánló

Cukorbetegeknek infó: fenti teljes mennyiség 140 g CH-ot tartalmaz (hagyományos tésztaféléből készítve ugyanez a mennyiség 200 g-ot tartalmazna), 4 közepes méretű tányérra való lesz belőle (adagonként 35 g CH). A tészta olajos átkeverése csökkenti a felszívódás gyorsaságát (tehát a glikémiás indexet), így tovább tart a jóllakottság érzete. Télen csípős almapaprikával, nyáron savanyú uborkával szoktam tálalni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diabetikus krumplistészta
Jolimami 45 recept

Régen ettünk tésztafélét, mert általában magas a szénhidráttartalmuk és a glikémiás indexük, a krumplival hasonló a helyzet. A kettő együtt... kész szénhidrátbomba. No de egyszercsak elszakad a cérna és lesz, ami lesz, muszáj krumplistésztát enni. Jónéhány készítési variációból nekünk ez az egyszerű forma vált be a legjobban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...