Diabetikus krumplistészta
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Jolimami
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
224
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
895
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
137
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 83.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
224
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.7 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 867.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 481 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 173 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 333.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 418 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
895
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg vöröshagyma
-
40 dkg burgonya
-
2 kk fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A hagymát és a krumplit aprórafelkockázzuk.
- A hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a krumplit, sózzuk és sűrűn kevergetve 5 percig pároljuk. Ekkor megszórjuk a pirospaprikával és a borssal, 0,5 dl hidegvizet öntünk hozzá, és további 5 percig kevergetjük.
- Villával vagy krumplitörővel kissé megtördeljük.
- Sós, forró vízben megfőzzük a tésztát (főzőidejét a csomagoláson szokták feltüntetni, ennek 5 perc volt). Leszűrjük, hidegvízzel átöblítjük és pár csepp olajjal lazán átkeverjük.
- A tésztát belezúdítjuk a krumplis edénybe, összekeverjük, tálalunk, és bezsebeljük a dicséretet.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 15360
- Feltöltés dátuma: 2012. április 01.
Ajánló
Cukorbetegeknek infó: fenti teljes mennyiség 140 g CH-ot tartalmaz (hagyományos tésztaféléből készítve ugyanez a mennyiség 200 g-ot tartalmazna), 4 közepes méretű tányérra való lesz belőle (adagonként 35 g CH). A tészta olajos átkeverése csökkenti a felszívódás gyorsaságát (tehát a glikémiás indexet), így tovább tart a jóllakottság érzete. Télen csípős almapaprikával, nyáron savanyú uborkával szoktam tálalni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Jolimami
45 recept
Régen ettünk tésztafélét, mert általában magas a szénhidráttartalmuk és a glikémiás indexük, a krumplival hasonló a helyzet. A kettő együtt... kész szénhidrátbomba. No de egyszercsak elszakad a cérna és lesz, ami lesz, muszáj krumplistésztát enni. Jónéhány készítési variációból nekünk ez az egyszerű forma vált be a legjobban.