Diabetikus amerikai palacsinta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Laci a hegyről
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 12% Zsír
7 db laktató, gyorsan elkészülő nasihoz
Összesen
413
kcal
- 14% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 12% Zsír
7 db laktató, gyorsan elkészülő nasihoz
Összesen
1240
kcal
- 14% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1439.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 220 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 497 mg
-
Nátrium 581 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 30.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 282 micro
Összesen
413
kcal
- 14% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 46.7 g
Zsír
-
Összesen 40.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4318.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 659 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 301 mg
-
Foszfor 1492 mg
-
Nátrium 1742 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 91 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 344 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 847 micro
Összesen
1240
kcal
- 14% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 791 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 273 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
7 db laktató, gyorsan elkészülő nasihoz
- A lisztet és a tojást egy közepes méretű tálba kimérjük, majd amennyire lehet, összekeverjük egy fakanál segítségével.
- Egy pici (kb. 5 cl) tejjel megpróbáljuk masszív tésztává keverni, majd még kb. 5 cl tejjel folyósabb állagúvá hígítjuk.
- Miután sűrű masszát kaptunk, beletesszük a nyírfacukrot, a vaníliás nyírfacukrot és a sütőport.
- Ezekkel jó alaposan összedolgozzuk a masszát, és megpróbáljuk, amennyire lehet, csomómentesre (ke)verni.
- Ha homogén a termék, akkor a maradék tejjel (óvatos adagolással) a kívánt sűrűségre hígítjuk. A megfelelő sűrűség nehezen írható körbe, a lényeg, hogy merőkanálból folyatva kb. 6 mm vastag legyen a lefolyó tészta.
- Ezután kb. 20 percre lefedve pihentetjük, majd sütés előtt még átkeverjük.
- Sütéskor a serpenyő közepébe folyatva megvárjuk, míg majdnem az egész átszilárdul, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is kicsit megpirítjuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 111
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 11171
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Laci a hegyről
1 recept
A sütést érdemes alacsony lángon végezni, mivel a tészta vastag lesz. Nem szabad nagyon szétteríteni. Tálaláskor valami fanyarabb (áfonya, ribizli, stb.) lekvárral érdemes leönteni, mert önmagában kicsit száraz. Én ma például őszibarack befőttből kis xilittel turmixoltam össze őszibarack-szószt. Meglepően finom lett. Figyelmeztetés: A xilit nagy mennyiségben erős hasmenést okozhat, amennyiben ilyet tapasztal, adagoljon kevesebbet belőle, ha teheti, helyettesítse cukorral. Ez a mennyiség még elméletben nem akkora mennyiség, hogy problémát okozzon, de minden ember másképp reagál rá!