r
Nosalty Logó

Deresi zabkenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
La fée de cuisine
Deresi zabkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
176 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 791 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3161 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1701.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    1178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 791 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6804.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    4711 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    618.9 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    624.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 3161 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba öntjük a forró vizet, a juharszirupot és a vajdarabokat. Szépen elkeverjük. Majd hozzáöntjük a zabpelyhet, és 30 percig hagyjuk állni.
  2. Ezt követően - a keverék még mindig meleg tapintású - hozzáadjuk az élesztőt, és 15 percig hagyjuk pihenni, hogy az élesztő felfusson.
  3. Amikor az élesztőnk feljött, a keverékhez adjuk a sót és fokozatosan a lisztet. Elkezdjük dagasztani a tésztát - ha szükséges, még adunk hozzá lisztet. Amikor a tészta már nem tapad a tál oldalára és a kezünkre sem annyira, akkor kitesszük egy meglisztezett deszkára, és ott gyúrjuk tovább. Amikor a tészta már szép sima és hólyagos, cipót formázunk belőle, és megkenjük a tetejét az olvasztott vajjal, így nem fog megszáradni a teteje a kelesztés alatt.
  4. A tésztát alufóliával és egy konyharuhával takarjuk le, és hagyjuk, hogy a kétszeresére dagadjon. Amikor a tészta a kétszeresére dagadt, újra átgyúrjuk, majd egy sütőpapírral bélelt formába tesszük. A tetejét újra megkenjük a maradék olvasztott vajjal, és három helyen bemetsszük, végezetül meghintjük egy marék zabpehellyel. Újra lefedjük, és ismételten pihentetjük, amíg a kétszeresére nem dagad.
  5. A sütőt 176 fokra melegítjük elő. A kenyerünket 40 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
  6. A formában hagyjuk kihűlni, csak ezt követően vesszük ki és szeleteljük fel.
  • Sütés hőfoka: 176 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 806
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

Ezúton is szeretném megköszönni a testvéremnek, hogy megmutatta nekem a Trónok harca elnevezésű sorozatot. Az első perctől fogva nagy rajongója vagyok. Úgy gondoltam, hogy a zabkenyerem tökéletesen illene a Stark család asztalára, ahol arra vár, hogy a gyerekek elfogyasszák uzsonna gyanánt. A Deresi zabkenyér nagyon puha és könnyű. A kenyér sülése közben konyhánkat mennyei vajas illat lengi be.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...