r
Nosalty Logó

Darázscsípés

0,0

0 ÉRTÉKELÉS12 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
szteri
Darázscsípés
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A krémhez

1057
Kalória
17.4g
Fehérje
146.4g
Szénhidrátok
44.7g
Zsír
42.9g
Víz
130.5g
Koleszterin
4.3g
Rost
65.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A krémhez

Összesen 1057 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A krémhez

Összesen 6332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A krémhez

Összesen 296 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 1057 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    268.3 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    783 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3752.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1300 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    1340 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    878.5 g
  • Cukor
    394 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    257.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1729 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1696 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 6332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 296 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A máz elkészítéséhez: 10 dkg cukrot, 10 dkg vajat, 10 dkg mandulaszeleteket, 2 ek mézet és 3 ek tejet felfőzzük, és kihűtjük.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk 1 csésze (1,5-2 dl) cukros tejben.
  3. Kidagasztjuk a tésztát: 50 dkg lisztet, csöpp sót, 10 dkg cukrot, 6 dkg vajat, 1 tojássárgát és a felfuttatott élesztőt tejjel gép segítségével kidagasztjuk.
  4. Kb. fél óra alatt duplájára kelesztjük.
  5. Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk, ebbe tesszük a megkelt tésztát.
  6. Tetejére rákenjük a mandulás mázt.
  7. Megsütjük (kb.40 perc). Ha sütés közben eseleg nagyon pirulna a teteje, alufóliával letakarhatjuk.
  8. Miután kihűlt a tészta, félbevágjuk, és betöltjük a krémmel (Felverünk 2 dl tejszínt a habfixálóval, 10 dkg cukorral és 1 cs vaníliás cukorral. A 2 csomag főzés nélküli vaníliapudingot 5 dl tejjel kikeverjük, és összeforgatjuk a felvert tejszínnel).
  9. A tetejét egyből 16 szeletre vaghatjuk, hogy a puha krémet ne nyomjuk ki, amikor betöltve szeleteljük.

Recept infó

  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Egy téli délután barátokat vártunk vendégségbe, ekkor született ez a fenséges süti. Azon nyomban, frissen betöltve, az utolsó morzsáig elfogyott. Nekünk legjobban frissen ízlett.....mmmhhhhhh :).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!