r
Nosalty Logó

Darázscsípés

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szteri
Darázscsípés
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A krémhez

Összesen 1057 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A krémhez

Összesen 6332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A krémhez

Összesen 296 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 1057 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    268.3 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    783 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3752.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1300 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    1340 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    878.5 g
  • Cukor
    394 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1729 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1696 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 6332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A máz elkészítéséhez: 10 dkg cukrot, 10 dkg vajat, 10 dkg mandulaszeleteket, 2 ek mézet és 3 ek tejet felfőzzük, és kihűtjük.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk 1 csésze (1,5-2 dl) cukros tejben.
  3. Kidagasztjuk a tésztát: 50 dkg lisztet, csöpp sót, 10 dkg cukrot, 6 dkg vajat, 1 tojássárgát és a felfuttatott élesztőt tejjel gép segítségével kidagasztjuk.
  4. Kb. fél óra alatt duplájára kelesztjük.
  5. Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk, ebbe tesszük a megkelt tésztát.
  6. Tetejére rákenjük a mandulás mázt.
  7. Megsütjük (kb.40 perc). Ha sütés közben eseleg nagyon pirulna a teteje, alufóliával letakarhatjuk.
  8. Miután kihűlt a tészta, félbevágjuk, és betöltjük a krémmel (Felverünk 2 dl tejszínt a habfixálóval, 10 dkg cukorral és 1 cs vaníliás cukorral. A 2 csomag főzés nélküli vaníliapudingot 5 dl tejjel kikeverjük, és összeforgatjuk a felvert tejszínnel).
  9. A tetejét egyből 16 szeletre vaghatjuk, hogy a puha krémet ne nyomjuk ki, amikor betöltve szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 25862
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy téli délután barátokat vártunk vendégségbe, ekkor született ez a fenséges süti. Azon nyomban, frissen betöltve, az utolsó morzsáig elfogyott. Nekünk legjobban frissen ízlett.....mmmhhhhhh :).

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...