Darás rétes
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Il-di.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
447
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
200g réteslap590 kcal
-
800g búzadara2880 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
7g só0 kcal
-
500g sárgabaracklekvár1390 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
5355
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
7.8g réteslap23 kcal
-
31.2g búzadara112 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
39g víz0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
19.5g sárgabaracklekvár54 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
Összesen
208
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 401.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 104.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
447
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.3 g
Zsír
-
Összesen 64.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4816.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 268 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 406 mg
-
Foszfor 1183 mg
-
Nátrium 2921 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1044.9 g
-
Cukor 243 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1252.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 631 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
5355
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
208
kcal
Hozzávalók
-
4 ek napraforgó olaj
-
1 l víz
-
50 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés
- Olajon megpirítjuk a darát, majdfelöntjük forrásban lévő sós vízzel, és folytonos keverés mellettmég 1-2 percig pirítjuk. Utána 10 percre félretesszük, hadd duzzadjon a dara.
- Kiterítünk egy réteslapot, olajjal vékonyan lekenjük. Ráterítjük a második lapot 4 centivel elcsúsztatva,és ezt is lekenjük.
- Rászórjuk a dara negyedét, majd rápötyögtetjük a lekvárt. Ne sajnáljuk,mert a dara magába szívja! Ha beterítettük az egészet, az oldalát ráhajtjuk (4-4 centi), majd elkezdjük lazán feltekerni. Olajozott tepsibe rakjuk. És megismételjük ugyanezt a többi réteslappal is. A végén mindegyiket lekenjük olajjal, és szép világosbarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 31
- Össznézettség: 25518
- Feltöltés dátuma: 2012. február 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Il-di.
33 recept
Egy öreg néninél ettem gyerekkoromban. Az idő folyamán sokszor eszembe jutott, és sóvárogtam utána. Aztán felnőttként nem bírtam tovább, egyet gondoltam, és nekiálltam elkészíteni. Még magam is meglepődtem, hogy annyi év távlatából ugyanazt az ízt sikerült rekonstruálnom! :)