r
Nosalty Logó

Darált húsos burgonyaladik

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lezsik
Darált húsos burgonyaladik
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 492 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2464 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1039.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    277 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    614 micro
Összesen 492 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.1 g

Zsír

  • Összesen
    130.5 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5196.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1169 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    2295 mg
  • Nátrium
    1176 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1384.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    932 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    759 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    794 mg
  • Retinol - A vitamin:
    735 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2363 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3072 micro
Összesen 2464 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hámozatlan krumplikat megmossuk és sós vízbenfelrakjuk főni. Forrástól számítva kb 20-25 percig főzzük.
  2. Ha kissé kihűltek a krumplik, akkor meghámozzuk őket.
  3. Az alján egy vékony darabot levágunk belőle, hogy stabilan álljanak. A tetejéből is levágunk egy darabot, amit félreteszünk és a krumpli közepét kivájjuk.
  4. A kivájt krumplirészt összetörjük villával, hozzáadjuk a (nyers) darálthúst, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a két tojást, a felvágott petrezselyemzöldet. Összekeverjük és sóval, borssal ízesítjük.
  5. A kapott masszát visszatöltjük a krumplikba, majd a levágott és félretett darabot rátesszük a tetejére és tepsibe rakjuk őket. Ha marad a masszából, akkor gombócokat formálunk belőle, és a krumplik mellé tesszük a tepsibe.
  6. Fólia alatt 200 fokos sütőben kb 25-30 percig sütjük.
  7. Majd a fóliát levesszük róla, tejfölt és sajtot teszünk minden egyes krumplira, ill. húsgombócra és további 20 pecre visszarakjuk a sütőbe, hogy pirosra sülhessenek.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 21464
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 17.

Ajánló

Aki szereti, tehet a húsos masszába kakukkfüvet is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Lakáskultúrában akadtam a receptre már nagyon régen, de azóta is rendszeresen előkerül és elkészül ez az étel nálunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...