r
Nosalty Logó

Darált húsos-brokkolis leveles tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Darált húsos-brokkolis leveles tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A darált húsos, brokkolis raguhoz

A tetejére, a tepsi előkészítéséhez, tálaláshoz

Összesen 706 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A darált húsos, brokkolis raguhoz

A tetejére, a tepsi előkészítéséhez, tálaláshoz

Összesen 5633 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A darált húsos, brokkolis raguhoz

A tetejére, a tepsi előkészítéséhez, tálaláshoz

Összesen 157 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1074.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    207 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 706 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    314.9 g

Zsír

  • Összesen
    336.1 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8594.4 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    380 mg
  • Kálcium
    1837 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    3081 mg
  • Nátrium
    2789 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1656.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1174 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    46 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    315 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    778 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    1160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    955 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    2576 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7046 micro
Összesen 5633 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A darált húsos, brokkolis raguhoz

A tetejére, a tepsi előkészítéséhez, tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Kivesszük a fagyasztóból az egyik csomag leveles tésztát. (A másodikat ráérünk kicsit később kivenni, különben teljesen felolvad, mire szükség lesz rá, és akkor jóval nehezebb bánni vele.) Vajjal kikenünk egy akkora tepsit, aminek az alját pont befedi a 4 tésztalap. Belefektetjük a tésztákat.
  2. Egy nagy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a darált húst. (Mindegy milyen hús, bár én elsősorban marhát szoktam venni.) Amikor kifehéredett, sózzuk, borsozzuk, majd egyenletesen ráterítjük a tésztára.
  3. Megmossuk és apró rózsákra szedjük a brokkolit, felkarikázzuk az újhagymákat. Ugyanabban a serpenyőben, amiben a húst is pirítottuk, a fehérborral és egy kevés vízzel, először fedő alatt, majd a végén fedő nélkül puhára pároljuk a brokkolit, a hagymával. Szükség esetén a vizet pótljuk. Ha kész, rákanalazzuk a húsra. Ha maradt még leve a serpenyő alján, akkor ügyeljünk arra, hogy az ne kerüljön a tepsibe.
  4. Kivesszük a másik csomag tésztát is a fagyasztóból.
  5. Felforraljuk a tejet, majd félretesszük. Egy másik lábosban felolvasztjuk a két evőkanál vajat, majd belekeverünk két evőkanál lisztet. A felforrt tejet óvatosan, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük. A kész mártást sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük. Végül ezt is ráöntjük a tepsi tartalmára.
  6. Befedjük a második csomag tésztával az egészet. Felverünk egy egész tojást és megkenjük vele a tészta tetejét.
  7. Légkeveréses sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg szépen meg nem pirul a teteje.
  8. Nagylyukú reszelőn lereszelt sajttal és tejföllel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16852
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 01.

Ajánló

Nagyon laktató! Párom, aki nem kisétkű, egy ilyen tepsinyi adag egynyolcadával dugig van. Ezért inkább olyankorra ajánlom, amikor többen összejönnek a családból, hiszen akár 8 fő is bőségesen jól lakik vele. Persze a maradékot el lehet tenni a hűtőbe és 1-2 nap múlva is nyugodtan meg lehet még enni. Lehet másfajta leveles tésztával is készíteni, nekem az egyszerűsége miatt ez vált be.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Saját recept. Eredetileg egy barátnőm receptjének álltam neki, amiben ő az alsó réteg leveles tésztára nyersen hagymát, brokkolit tett, amit megfűszerezett, tejfölt tett rá, reszelt sajttal megszórta, úgy rakta rá a fedőtésztát, kente meg tojással, és sütötte meg. Ebből az alapötletből kiindulva találtam ki olyant, ami inkább a mi ízlésünkre vall, illetve laktatóbb, mint amilyennek az "elődje" tűnik.

Hozzávalók

A tésztához

A darált húsos, brokkolis raguhoz

A tetejére, a tepsi előkészítéséhez, tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...