Darált húsos-brokkolis leveles tészta
- 12% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
69g leveles tészta255 kcal
A darált húsos, brokkolis raguhoz
-
63g brokkoli13 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
125g darált marhahús178 kcal
-
63g tej35 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
6g víz0 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tetejére, a tepsi előkészítéséhez, tálaláshoz
- 12% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
550g leveles tészta2041 kcal
A darált húsos, brokkolis raguhoz
-
500g brokkoli104 kcal
-
368g újhagyma71 kcal
-
1000g darált marhahús1420 kcal
-
500g tej280 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
50g víz0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tetejére, a tepsi előkészítéséhez, tálaláshoz
- 12% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
15.1g leveles tészta56 kcal
A darált húsos, brokkolis raguhoz
-
13.8g brokkoli3 kcal
-
10.1g újhagyma2 kcal
-
27.5g darált marhahús39 kcal
-
13.8g tej8 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
5.5g fehérbor5 kcal
-
1.4g víz0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tetejére, a tepsi előkészítéséhez, tálaláshoz
- 12% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.4 g
Zsír
-
Összesen 42 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1074.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 385 mg
-
Nátrium 349 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 207 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 322 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 881 micro
- 12% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 314.9 g
Zsír
-
Összesen 336.1 g
-
Telített zsírsav 153 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8594.4 g
-
Cink 46 mg
-
Szelén 380 mg
-
Kálcium 1837 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 426 mg
-
Foszfor 3081 mg
-
Nátrium 2789 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 287.3 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1656.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1174 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 46 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 315 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 778 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 68 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 457 micro
-
Kolin: 1160 mg
-
Retinol - A vitamin: 955 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 2576 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7046 micro
- 12% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 236.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 194 micro
Hozzávalók
A tésztához
A darált húsos, brokkolis raguhoz
-
1 kg darált marhahús
-
5 dl tej
-
2 ek vaj
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 dl fehérbor
-
4 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A tetejére, a tepsi előkészítéséhez, tálaláshoz
Elkészítés
A tésztához
- Kivesszük a fagyasztóból az egyik csomag leveles tésztát. (A másodikat ráérünk kicsit később kivenni, különben teljesen felolvad, mire szükség lesz rá, és akkor jóval nehezebb bánni vele.) Vajjal kikenünk egy akkora tepsit, aminek az alját pont befedi a 4 tésztalap. Belefektetjük a tésztákat.
- Egy nagy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a darált húst. (Mindegy milyen hús, bár én elsősorban marhát szoktam venni.) Amikor kifehéredett, sózzuk, borsozzuk, majd egyenletesen ráterítjük a tésztára.
- Megmossuk és apró rózsákra szedjük a brokkolit, felkarikázzuk az újhagymákat. Ugyanabban a serpenyőben, amiben a húst is pirítottuk, a fehérborral és egy kevés vízzel, először fedő alatt, majd a végén fedő nélkül puhára pároljuk a brokkolit, a hagymával. Szükség esetén a vizet pótljuk. Ha kész, rákanalazzuk a húsra. Ha maradt még leve a serpenyő alján, akkor ügyeljünk arra, hogy az ne kerüljön a tepsibe.
- Kivesszük a másik csomag tésztát is a fagyasztóból.
- Felforraljuk a tejet, majd félretesszük. Egy másik lábosban felolvasztjuk a két evőkanál vajat, majd belekeverünk két evőkanál lisztet. A felforrt tejet óvatosan, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük. A kész mártást sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük. Végül ezt is ráöntjük a tepsi tartalmára.
- Befedjük a második csomag tésztával az egészet. Felverünk egy egész tojást és megkenjük vele a tészta tetejét.
- Légkeveréses sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg szépen meg nem pirul a teteje.
- Nagylyukú reszelőn lereszelt sajttal és tejföllel tálaljuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 124
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 16847
- Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 01.
Ajánló
Nagyon laktató! Párom, aki nem kisétkű, egy ilyen tepsinyi adag egynyolcadával dugig van. Ezért inkább olyankorra ajánlom, amikor többen összejönnek a családból, hiszen akár 8 fő is bőségesen jól lakik vele. Persze a maradékot el lehet tenni a hűtőbe és 1-2 nap múlva is nyugodtan meg lehet még enni. Lehet másfajta leveles tésztával is készíteni, nekem az egyszerűsége miatt ez vált be.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Saját recept. Eredetileg egy barátnőm receptjének álltam neki, amiben ő az alsó réteg leveles tésztára nyersen hagymát, brokkolit tett, amit megfűszerezett, tejfölt tett rá, reszelt sajttal megszórta, úgy rakta rá a fedőtésztát, kente meg tojással, és sütötte meg. Ebből az alapötletből kiindulva találtam ki olyant, ami inkább a mi ízlésünkre vall, illetve laktatóbb, mint amilyennek az "elődje" tűnik.