Darált csirkehússal rakott karfiol
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sandrine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
140g karfiol14 kcal
-
100g csirkecomb111 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g szezámmag2 kcal
-
1g lenmag4 kcal
-
2g búzadara7 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
40g tej22 kcal
-
20g főzőtejszín26 kcal
-
28g tejföl55 kcal
-
20g sajt70 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
17g napraforgó olaj150 kcal
-
3g vaj20 kcal
Összesen
514
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
700g karfiol70 kcal
-
500g csirkecomb556 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
2g szezámmag11 kcal
-
4g lenmag21 kcal
-
10g búzadara36 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g tej112 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
140g tejföl277 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
2585
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
34.6g karfiol3 kcal
-
24.7g csirkecomb28 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0.1g szezámmag1 kcal
-
0.2g lenmag1 kcal
-
0.5g búzadara2 kcal
-
5.4g tojás7 kcal
-
9.9g tej6 kcal
-
4.9g főzőtejszín6 kcal
-
6.9g tejföl14 kcal
-
4.9g sajt17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2.2g petrezselyem1 kcal
-
4.2g napraforgó olaj37 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
Összesen
129
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 20.2 g
Zsír
-
Összesen 44.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 859.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 275 mg
-
Nátrium 242 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 156.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 160 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 482 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 652 micro
Összesen
514
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 100.8 g
Zsír
-
Összesen 221.9 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 873 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4298.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 1384 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 206 mg
-
Foszfor 1375 mg
-
Nátrium 1208 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 784.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1102 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 202 mg
-
D vitamin: 108 micro
-
K vitamin: 799 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 328 micro
-
Kolin: 592 mg
-
Retinol - A vitamin: 899 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2411 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3262 micro
Összesen
2585
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 38.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 161 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej karfiol
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 tk kakukkfű
-
1 tk rozmaring
-
1 teáskanál szezámmag
-
1 teáskanál lenmag
-
2 db tojás
-
2 dl tej
-
1 dl főzőtejszín
-
7 ek tejföl
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
- A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd ételízesítős vízben félpuhára főzzük. Ha kész, lecsepegtetjük.
- A darált húst kevés olajon megpirítjuk. Hozzányomjuk a fokhagymákat, sózzuk-borsozzuk. A végén hozzákeverjük a kakukkfüvet, a felaprított rozmaringot, a szezámmagot és a lenmagot.
- Egy jénait kivajazunk, és eloszlatjuk benne a búzadarát.
- A tojást elhabarjuk a tejjel, a tejszínnel és 4 ek tejföllel.
- A jénai aljába tesszük a karfiol felét, ráreszelünk kevés friss szerecsendiót,majdelosztjuk rajtaa darált húst.Erre kerül adurvára vágott petrezselyem. Az egészet leöntjük a tojásos keverékkel. Ráhalmozzuk a maradék karfiolt, itt is jöhet a szerecsendió. Ha szükséges, még sózzuk-borsozzuk.
- Az egészet beborítjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 124
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 53295
- Feltöltés dátuma: 2012. június 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sandrine
57 recept
Könnyű rakott karfiol sovány csirkehúsból, lenmaggal és szezámmaggal megspékelve.