r
Nosalty Logó

Darálós sós rudak

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Darálós sós rudak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

Összesen 468 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

Összesen 2799 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

Összesen 396 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 468 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.2 g

Zsír

  • Összesen
    190.2 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    936 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5200 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1317 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    1224 mg
  • Nátrium
    2371 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1728 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1702 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 2799 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 396 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A hozzávalókból sima tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva kb. 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A húsdarálóba behelyezzük a csillagformát, majd a tésztát adagonként átdaráljuk. Kb. 10-12 cm darabokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Megkenjük a tejszínnel elkevert tojással, és megszórjuk a köménnyel és szezámmal.
  3. 190 fokra előmelegített sütőben 18-22 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 69
  • Össznézettség: 9129
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom ropogtatni való.

Hozzávalók

A tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...