r
Nosalty Logó

Darafelfújt aszaltszilva mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Darafelfújt aszaltszilva mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A felfújthoz

Az aszalt szilva mártáshoz

A formák előkészítéséhez

Összesen 623 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A felfújthoz

Az aszalt szilva mártáshoz

A formák előkészítéséhez

Összesen 3735 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A felfújthoz

Az aszalt szilva mártáshoz

A formák előkészítéséhez

Összesen 215 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 623 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    166.4 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1079 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2419.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    829 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    779 mg
  • Nátrium
    557 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.1 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    437.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1430 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    662 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1141 micro
Összesen 3735 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A felfújthoz

Az aszalt szilva mártáshoz

A formák előkészítéséhez

Elkészítés

A felfújthoz

  1. A mártáshoz a cukrot világosbarnára olvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, majd a metéltre vágott aszalt szilvát. Vörösborral felöntjük, és visszaforraljuk méz sűrűségűre. (Megjegyzés: nyugodtan adhatjuk gyerekeknek is, az alkohol elpárolog belőle.)
  2. Langyosan tálaljuk.
  3. A tejet felforraljuk, hozzákeverjük a búzadarát. Készre főzzük, majd hűtjük.
  4. Hűlés közben hozzákeverjük a vajat, majd kicsit később a 4 tojássárgáját és a reszelt citromhéjat.
  5. A tojásfehérjéket a porcukrot kanalanként adagolva fényesre, nagyon kemény habbá verjük és lazán beleforgatjuk a grízbe.
  6. Vajazott, porcukrozott formákba töltjük, egy tepsire állítjuk, amibe 2 ujjnyi vastagon meleg vizet töltünk, majd sütőben készre gőzöljük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 269
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15481
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nevezhetném akár úgy is, hogy a tejbegríz újjászületése. És végre értelmet nyertek azok a lassan egy éve megvásárolt rózsa és hortenzia mintájú szilikonformák is, amiket eddig nem is igazán tudtam, mire használjak (de persze "ennyi pénzért még a hülyének is megéri", nem lehet otthagyni a boltban...) Remek, egyszerű, gyors és nem utolsó sorban olcsó kis desszert ez, s hogy egy kicsit izgalmas is legyen, vörösboros aszalt szilva mártással.

Hozzávalók

A felfújthoz

Az aszalt szilva mártáshoz

A formák előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...