Dán tejszínes krumpli
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Szabó Melinda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g burgonya289 kcal
-
69g újhagyma13 kcal
-
17g koktélparadicsom3 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
721
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
2000g burgonya1155 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
68g koktélparadicsom12 kcal
-
1000g főzőtejszín1310 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2882
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
84
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.4 g
Zsír
-
Összesen 36.3 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1531.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 507 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 561 mg
-
Nátrium 316 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 563.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 349 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 316 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 390 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 437 micro
-
Lut-zea 525 micro
Összesen
721
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.5 g
Zsír
-
Összesen 145 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 473 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6127.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 2026 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 510 mg
-
Foszfor 2243 mg
-
Nátrium 1264 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 320.7 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 2252.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1396 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 345 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 394 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 389 micro
-
Kolin: 398 mg
-
Retinol - A vitamin: 1263 micro
-
α-karotin 69 micro
-
β-karotin 1560 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1750 micro
-
Lut-zea 2102 micro
Összesen
2882
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 51 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
84
kcal
Hozzávalók
-
2 kg burgonya
-
3 db újhagyma
-
4 db koktélparadicsom
-
10 dl főzőtejszín
-
10 dkg sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A krumplit meghámozzuk, karikára vágjuk. Az újhagymát apró karikára vágjuk. A paradicsomot vékonyan felszeleteljük.
- A krumplit, hagymát és paradicsomot beleszórjuk tepsibe, összekeverjük. Sóval és borssal ízesítjük.
- Lelocsoljuk tejszínnel. Mehet a sütőbe 200 fokon.
- Nagyjából jó félóra alatt puhul meg a krumpli, a tejszínt magába szívja. Amikor már puha a krumpli (tűpróba!), a lereszelt sajtot rászórjuk a tetejére, és pirulásig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6117
- Feltöltés dátuma: 2014. október 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szabó Melinda
4 recept
A családunk dán szekciója egyik kedvenc étele. Nagyon finom köret, de akár önmagában is fogyasztható.