Dán burgonyasaláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
227
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
909
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 948.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 220 mg
-
Nátrium 479 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 276.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 91 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 275 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 493 micro
Összesen
227
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 32.8 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3793.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 703 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 260 mg
-
Foszfor 881 mg
-
Nátrium 1916 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 169.7 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1105.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 183 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 365 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1101 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1971 micro
Összesen
909
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
53
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát héjában megfőzzük. Ha kihűlt meghámozzuk és felkarikázzuk.
- A kefírt elkeverjük a porcukorral, a mustárral, a felkarikázott újhagymával és az apróra felvágott metélőhagymával. Sóval, borssal ízesítjük.
- Ráöntjük a burgonyára, óvatosan összekeverjük.
- 1-2 órára hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 1110
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 40
- Össznézettség: 160905
- Feltöltés dátuma: 2009. március 11.
Ajánló
Sültekhez ajánlom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Príma Konyha Magazinban egyszer Dániából származó recepteket mutattak be. Nagyon kíváncsi lettem, hogy kefírrel milyen lehet, így hát kipróbáltam. Nagyon finom, könnyebb mint a tejfölös-majonézes változat.