Ćwikła - lengyel tormás célkapüré
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
k3csk3
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
81
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
482
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 130.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
81
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1119.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 291 mg
-
Nátrium 528 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.3 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 782.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 742 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 183 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
482
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 88.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
37
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A céklákat megpucoljuk, és felnegyedelve kb. 15 perc alatt puhára főzzük (a főzővízhez egy csipet só elég).
- A megfőtt céklát hagyjuk kihűlni, majd egy nagy lyukú reszelőn egy nagyobb tálba lereszeljük, vagy darálóban apró darabokra daráljuk (nem teljesen pépesre). Ha ecetes céklabefőttet használunk, leüntjük a levét és kicsire aprítjuk vagy ledaráljuk. A célka főzőleve másra felhasználható (pl. lengyel borscs/barszcz alapléhez).
- Hozzáadjuk a tormát, a vörösborecetet (ecetes célka esetén csak egy keveset), a citromlevet, a cukrot és a sót. A mennyiségek csak referenciák, a lényeg, hogy egy édeskés-savanykás pürét kapjunk, amiben lehet érezni a torma kellemes csípősségét is.
- Az egészet alaposan elkeverjük, majd egy kis időre a hűtőben hagyjuk összeérni. Hasonlóképpen fogyasztható, mint egy kis adag ecetes uborkasaláta, tálalásnál tehetünk rá egy kis kanál tormát vagy tejfölt.
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1263
- Feltöltés dátuma: 2020. november 12.
Ajánló
Sült húsok és tört krumpli mellé kiváló - de bármely esetekben megállja a helyét, amikor savanyúságot kívánunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
k3csk3
12 recept
Nagyon kedvelem a lengyel konyhát, és ez a könnyen elkészíthető, egészséges, savanykás-édes-erős fogás az egyik kedvencem.