Currys karalábé gratin
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
300g karalábé60 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
88g habtejszín256 kcal
-
63g tej35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
392
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
600g karalábé120 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
175g habtejszín511 kcal
-
125g tej70 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
784
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
60.2g karalábé12 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
9g vöröshagyma3 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
17.6g habtejszín51 kcal
-
12.5g tej7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
78
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 31.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 527.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 195 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 294.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 273 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 263 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
392
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 62.8 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 209 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1055.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 390 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 336 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.4 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 589.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 545 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 282 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 526 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 215 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
784
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 105.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
78
kcal
Hozzávalók
-
600 g karalábé
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 tk curry por
-
175 ml habtejszín
-
125 ml tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A karalábét megtisztítjuk, mossuk, először ketté-, majd vékony szeletekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
- A karalábészeleteket egy nagyobb vagy két kisebb tűzálló tálba - amelyet előzőleg kevés vajjal kikentünk- rétegezzük, mint a tetőcserepeket.
- A vajat egy edényben felforrósítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, üvegesre dinszteljük, megszórjuk a curry porral, kb. 1 percig tovább dinszteljük, majd felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Sóval és borssal ízesítjük, felfőzzük, kb. 1-2 percig főzzük, majd a karalábéra öntjük.
- Betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1297
- Feltöltés dátuma: 2017. október 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom köret.