Currys csicseriborsó bulgurral
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
Curry
-
200g csicseriborsó756 kcal
-
164 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Bulgur
Összesen
1581
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
Curry
-
400g csicseriborsó1512 kcal
-
130g debreceni kolbász328 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Bulgur
Összesen
3162
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
Curry
-
25.9g csicseriborsó98 kcal
-
8.4g debreceni kolbász21 kcal
-
5.8g vöröshagyma2 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
19.4g főzőtejszín25 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
Bulgur
Összesen
204
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Mangán
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.8 g
Zsír
-
Összesen 57 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2344.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 325 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 343 mg
-
Foszfor 958 mg
-
Nátrium 679 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 212 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 421.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1153 micro
-
Kolin: 257 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 222 micro
Összesen
1581
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Mangán
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 133.7 g
Zsír
-
Összesen 114 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4689.9 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 650 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 686 mg
-
Foszfor 1917 mg
-
Nátrium 1357 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 424.1 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 75 mg
VÍZ
-
Összesen 842.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 303 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2307 micro
-
Kolin: 515 mg
-
Retinol - A vitamin: 285 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 443 micro
Összesen
3162
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Mangán
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 303.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 54.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
204
kcal
Hozzávalók
Curry
-
400 g csicseriborsó
-
1 db vöröshagyma
-
1 kk curry por
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 dl főzőtejszín
-
2 ek olívaolaj
Bulgur
Elkészítés
Curry
- A puhára főzött csicseriborsót öntsük egy szűrőbe, alaposan csepegtessük le, és tegyük félre. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A debrecenit vékonyan karikázzuk fel.
- Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkarikázott debrecenit, majd egy-két perc után sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a curryvel, öntsük fel a tejszínnel, keverjük alaposan össze, és kevergetve főzzük pár percig.
- Ezután keverjük hozzá az alaposan lecsepegtetett csicseriborsót, és rottyantsuk kicsit össze, majd tálalásig tartsuk melegen. (mivel a csicseriborsó már puha, így nem kell tovább főzni)
- Tálaláskor szedjünk pár kanál bulgurt a tányérba, majd kanalazzuk rá a currys csicseriborsót, ízlés szerint szórjuk meg friss korianderrel, majd úgy kínáljuk.
Bulgur
- A bulgurt öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá az olívaolajat, ízlés szerint sózzuk, majd lefedve, szép lassan addig főzzük, míg az összes vizet felszívja, és megpuhul. (Én mindig teszek hozzá egy kanálnyi olajat, de el is hagyható!)
- Tipp: A bulgurt ízlés szerint enyhén sós, bő vízben is puhára főzhetjük, majd szűrjük, csepegtessük le, és egy kanál olajon kicsit futtassuk meg. Közben pedig ízlés szerint sózzuk meg.
- Receptkönyvben: 134
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 4326
- Feltöltés dátuma: 2022. október 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
379 recept