r
Nosalty Logó

Currys csicseriborsó bulgurral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Currys csicseriborsó bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Curry

Bulgur

Összesen 1581 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Curry

Bulgur

Összesen 3162 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Curry

Bulgur

Összesen 204 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.8 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2344.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    958 mg
  • Nátrium
    679 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1153 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 1581 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.7 g

Zsír

  • Összesen
    114 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4689.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    686 mg
  • Foszfor
    1917 mg
  • Nátrium
    1357 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    842.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2307 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 3162 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Curry

Bulgur

Elkészítés

Curry

  1. A puhára főzött csicseriborsót öntsük egy szűrőbe, alaposan csepegtessük le, és tegyük félre. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A debrecenit vékonyan karikázzuk fel.
  2. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkarikázott debrecenit, majd egy-két perc után sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a curryvel, öntsük fel a tejszínnel, keverjük alaposan össze, és kevergetve főzzük pár percig.
  3. Ezután keverjük hozzá az alaposan lecsepegtetett csicseriborsót, és rottyantsuk kicsit össze, majd tálalásig tartsuk melegen. (mivel a csicseriborsó már puha, így nem kell tovább főzni)
  4. Tálaláskor szedjünk pár kanál bulgurt a tányérba, majd kanalazzuk rá a currys csicseriborsót, ízlés szerint szórjuk meg friss korianderrel, majd úgy kínáljuk.

Bulgur

  1. A bulgurt öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá az olívaolajat, ízlés szerint sózzuk, majd lefedve, szép lassan addig főzzük, míg az összes vizet felszívja, és megpuhul. (Én mindig teszek hozzá egy kanálnyi olajat, de el is hagyható!)
  2. Tipp: A bulgurt ízlés szerint enyhén sós, bő vízben is puhára főzhetjük, majd szűrjük, csepegtessük le, és egy kanál olajon kicsit futtassuk meg. Közben pedig ízlés szerint sózzuk meg.
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4326
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Curry

Bulgur

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...