r
Nosalty Logó

Currys-chilis kagylóleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Currys-chilis kagylóleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 597 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 26 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2851.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    2318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3407 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    935 micro
Összesen 299 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5703 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    4636 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    545.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6813 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1869 micro
Összesen 597 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 26 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répát, a zellert és a krumplit megpucoljuk,és felkockázzuk.
  2. A póréhagymát felkarikázzuk, és a többi zöldséggel kevés olajon a főzőedényben lepirítjuk.
  3. Felöntjük 3-3 dl alaplével.
  4. Majdnem puhárra főzzük.
  5. Közben a kagylókat 7 dl zöldség alaplében 4-5 percig fedő alatt főzzük.
  6. Utána kiszedjük, és kikanalazzuk a húsát.
  7. Hozzáadjuk a leveshez, és még 2 percig főzzük benne.
  8. Kiszedjük egy tálba a kagylókat.
  9. A zöldségeket kimerjük egy turmixgépbe, öntünk hozzá tejszínt, leveslével még felhigítjuk, hogy a kellő krémességet elérjük.
  10. Fűszerezzük curryszósszal és chilivel.
  11. A kagylókra ráöntjük, és frissen fogyasztjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3672
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 24.

Ajánló

A kagyló előkészítése: Friss, hideg vízben jól átmossuk őket. Ha alga lóg ki belőle, kiszedjük. Amelyik kinyílt, azt kidobjuk. Általában, ha nem frissen a tengerből gyűjtjük, akkor azért szépen le van tisztítva. Lehet kapni már pucolt, fagyasztott verziót is, ha valaki számára az elérhetőbb. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hétvégét a Duna-parton töltöttem nagyon jó hangulatban és egy szuper társasággal. Szerencsénkre csodálatos, napsütéses idő volt, így sok időt töltöttünk a vízben és a parton. Kagylóhéj gyűjtögetés közben gondoltam ki, hogy a héten készíteni fogok egy kagylólevest. Tengerparti utazásaink során is igyekszünk gyűjteni a feketekagylókat, ami már önmagában is egy jó program, és elkészülhet belőle egy finom fogás. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...