Cukros alma Halloweenra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
vikki
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
Az alaphoz
A mázhoz
-
42g cukor161 kcal
-
17g víz0 kcal
-
19g méz57 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A sütőpapír kenéséhez
-
1g margarin6 kcal
Összesen
304
kcal
- 0% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
Az alaphoz
A mázhoz
-
250g cukor968 kcal
-
100g víz0 kcal
-
112g méz340 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A sütőpapír kenéséhez
-
5g margarin36 kcal
Összesen
1821
kcal
- 0% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 49.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.2 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 250.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
304
kcal
- 0% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 469 g
-
Cukor 437 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1504.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 278 micro
-
β-crypt 101 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 266 micro
Összesen
1821
kcal
- 0% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.1 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 5 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Az alaphoz
- Az almákat először forrásban lévő vízzel leforrázzuk, és szárazra töröljük őket.
- Ezután egy hegyes késsel felül kivágjuk a szárát.
- Ha faágakat használunk, a végeit becsomagoljuk alufóliába, és így nyomjuk bele az almába (jó mélyre, legalább a feléig).
- A cukorbevonathoz egy lábasba öntjük a cukrot, a mézet, a vizet és az ételszínezéket, és elkezdjük melegíteni.
- Ha már forr, kicsit visszavesszük a hőfokot, és így főzzük kb. fél órát.
- Akkor jó, ha már rátapad a kanál hátára és ha egy pohár jéghideg vízbe cseppentünk belőle, azonnal megdermed, és nem folyik benne szét.
- Ha ilyen az eredmény, akkor félrevesszük és kb. 5-7 percet hagyjuk hűlni. Közben kicsit sűrűsödik és nem fog lefolyni teljesen az almáról.
- Amíg hűl, egy sütőpapírt vékonyan megkenünk margarinnal.
- Ezután az almákat a pálcika/faág segítségével egyenként a cukormázba forgatjuk. Vigyázat, még mindig forró!!!
- A kivajazott sütőpapírra tesszük őket, és megvárjuk, míg megdermednek.
- Receptkönyvben: 112
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 52
- Össznézettség: 29497
- Feltöltés dátuma: 2012. október 31.
Ajánló
Néhány hasznos jótanács az elkészítéshez képekkel a blogomon.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
vikki
85 recept
Nemsokára Halloween, nem tudom hányan “ünneplitek” bármilyen parti vagy csokikéregetés formájában, de én azért készültem pár ötlettel a blogon. Elsőnek ezekkel a “mérgezett” almákkal. Nem egy fogbarát édesség, de nagyon-nagyon jól néz ki!:)