r
Nosalty Logó

Cukros alma Halloweenra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
vikki
Cukros alma Halloweenra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Az alaphoz

A mázhoz

A sütőpapír kenéséhez

Összesen 304 kcal
  • 0% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Az alaphoz

A mázhoz

A sütőpapír kenéséhez

Összesen 1821 kcal
  • 0% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Az alaphoz

A mázhoz

A sütőpapír kenéséhez

Összesen 87 kcal
  • 0% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 304 kcal
  • 0% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469 g
  • Cukor
    437 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1504.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 1821 kcal
  • 0% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A mázhoz

A sütőpapír kenéséhez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. Az almákat először forrásban lévő vízzel leforrázzuk, és szárazra töröljük őket.
  2. Ezután egy hegyes késsel felül kivágjuk a szárát.
  3. Ha faágakat használunk, a végeit becsomagoljuk alufóliába, és így nyomjuk bele az almába (jó mélyre, legalább a feléig).
  4. A cukorbevonathoz egy lábasba öntjük a cukrot, a mézet, a vizet és az ételszínezéket, és elkezdjük melegíteni.
  5. Ha már forr, kicsit visszavesszük a hőfokot, és így főzzük kb. fél órát.
  6. Akkor jó, ha már rátapad a kanál hátára és ha egy pohár jéghideg vízbe cseppentünk belőle, azonnal megdermed, és nem folyik benne szét.
  7. Ha ilyen az eredmény, akkor félrevesszük és kb. 5-7 percet hagyjuk hűlni. Közben kicsit sűrűsödik és nem fog lefolyni teljesen az almáról.
  8. Amíg hűl, egy sütőpapírt vékonyan megkenünk margarinnal.
  9. Ezután az almákat a pálcika/faág segítségével egyenként a cukormázba forgatjuk. Vigyázat, még mindig forró!!!
  10. A kivajazott sütőpapírra tesszük őket, és megvárjuk, míg megdermednek.
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 29497
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 31.

Ajánló

Néhány hasznos jótanács az elkészítéshez képekkel a blogomon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemsokára Halloween, nem tudom hányan “ünneplitek” bármilyen parti vagy csokikéregetés formájában, de én azért készültem pár ötlettel a blogon. Elsőnek ezekkel a “mérgezett” almákkal. Nem egy fogbarát édesség, de nagyon-nagyon jól néz ki!:)

Hozzávalók

Az alaphoz

A mázhoz

A sütőpapír kenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...