Cukrászkrém - crème pâtissière
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 16% Zsír
A krémhez
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 16% Zsír
A krémhez
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 16% Zsír
A krémhez
-
63.7g tej36 kcal
-
7.6g cukor30 kcal
-
7.6g cukor30 kcal
-
4.5g kukoricakeményítő17 kcal
-
5.7g tojássárgája18 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.8g vaj27 kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 337.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.5 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 17 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 184 micro
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 28.6 g
Zsír
-
Összesen 50.9 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 733 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1351.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 664 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 283 mg
-
Nátrium 348 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 173.9 g
-
Cukor 140 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 454 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 138 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 517 mg
-
Retinol - A vitamin: 446 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 736 micro
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 8.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Hozzávalók
A krémhez
-
500 ml tej
-
60 g cukor
-
35 g kukoricakeményítő
-
1 db tojás
-
1 csipet só
Elkészítés
A krémhez
- Egy gyorsforraló lábasban oldjuk fel a sót és az első 60 g cukrot a tejben majd adjuk hozzá a vanília pasztát és forraljuk fel. Ha vanília rudat használunk vágjuk félbe és kaparjuk ki a belsejét. Adjuk hozzá a vanília kikapart belsejét és a vanília rudat is a tejhez.
- Egy tálban habverővel keverjük össze a tojássárgáját és az egész tojást. Adjuk hozzá a kukoricalisztet és a cukrot. Habverővel keverjük amíg teljesen sima lesz.
- Ha a tej elérte a forráspontot lassan csurgatva folyamatos kevergetés mellett adjuk a tojásos keverékhez.
- Tegyük vissza a keveréket egy kisebb lábasba és kezdjük forralni, folyamatosan keverve. Forraljuk körülbelül 2 percig még a krém elveszíti a keményítős ízét.
- Vegyük le a tűzhelyről és adjuk hozzá a vajat. Keverjük addig amíg a vaj teljesen felolvad.
- Öntsük a krémet egy műanyag tárolóba és fóliázzuk le a tetejét. Ügyeljünk arra, hogy a fóliát szorosan nyomjuk a krém felületére, hogy megakadályozzuk a krém bőrösödését a hűtés során. A krémnek teljesen hidegnek kell lennie, hogy töltelékként használhassuk.
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 89
- Össznézettség: 3417
- Feltöltés dátuma: 2022. június 16.
Ajánló
Tippek és javaslatok : Tej: A recepthez sovány tejet használtam, de zsíros tejjel is készíthető. Tojás: Tojássárgáját és egész tojást is használok, ha egész tojásokat adunk a cukrászkrémhez akkor egy kicsit könnyedebb lesz, de még így is formázható. Kukoricaliszt: Én kukoricakemenyítőt használtam sűrítőanyagként, de lisztet is használhatunk hogy helyettesítsük. Sózatlan vaj: Ha vajat keverünk a még meleg elkészült krémhez sokkal selymesebb lessz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ez egy alap cukrászkrém recept, sokféle létezik. Íme néhány lehetőség: Csokoládés cukrászkrém: Keverjük el a még meleg cukrászkrémet 200 g apróra vágott étcsokoládéval. Praliné cukrászkrém: Keverjünk össze 100 g praliné krémet (pl.mogyoró praliné krém) a tejjel, mielőtt forraljuk. Kókuszos cukrászkrém: Cseréljük ki a tej felét kókuszkrémre és hűtés előtt adjunk hozzá kevés kókuszreszeléket.