r
Nosalty Logó

Cukrászkrém - crème pâtissière

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
sodrofa
Cukrászkrém - crème pâtissière
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A krémhez

326
Kalória
7.1g
Fehérje
43.5g
Szénhidrátok
12.7g
Zsír
17g
Víz
183.2g
Koleszterin
78.8mg
Rost
35.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A krémhez

Összesen 326 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A krémhez

Összesen 1306 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A krémhez

Összesen 167 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 326 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1351.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    664 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.9 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 1306 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    8.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 167 kcal

Elkészítés

A krémhez

  1. Egy gyorsforraló lábasban oldjuk fel a sót és az első 60 g cukrot a tejben majd adjuk hozzá a vanília pasztát és forraljuk fel. Ha vanília rudat használunk vágjuk félbe és kaparjuk ki a belsejét. Adjuk hozzá a vanília kikapart belsejét és a vanília rudat is a tejhez.
  2. Egy tálban habverővel keverjük össze a tojássárgáját és az egész tojást. Adjuk hozzá a kukoricalisztet és a cukrot. Habverővel keverjük amíg teljesen sima lesz.
  3. Ha a tej elérte a forráspontot lassan csurgatva folyamatos kevergetés mellett adjuk a tojásos keverékhez.
  4. Tegyük vissza a keveréket egy kisebb lábasba és kezdjük forralni, folyamatosan keverve. Forraljuk körülbelül 2 percig még a krém elveszíti a keményítős ízét.
  5. Vegyük le a tűzhelyről és adjuk hozzá a vajat. Keverjük addig amíg a vaj teljesen felolvad.
  6. Öntsük a krémet egy műanyag tárolóba és fóliázzuk le a tetejét. Ügyeljünk arra, hogy a fóliát szorosan nyomjuk a krém felületére, hogy megakadályozzuk a krém bőrösödését a hűtés során. A krémnek teljesen hidegnek kell lennie, hogy töltelékként használhassuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Ez egy alap cukrászkrém recept, sokféle létezik. Íme néhány lehetőség: Csokoládés cukrászkrém: Keverjük el a még meleg cukrászkrémet 200 g apróra vágott étcsokoládéval. Praliné cukrászkrém: Keverjünk össze 100 g praliné krémet (pl.mogyoró praliné krém) a tejjel, mielőtt forraljuk. Kókuszos cukrászkrém: Cseréljük ki a tej felét kókuszkrémre és hűtés előtt adjunk hozzá kevés kókuszreszeléket.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!