Cukrász krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
36g finomliszt130 kcal
-
18g margarin128 kcal
-
3g tojássárgája9 kcal
-
14g tejföl28 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
98 kcal
-
11 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
143g víz0 kcal
-
51g tojásfehérje27 kcal
Összesen
625
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
125g margarin896 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
180g vaníliás pudingpor686 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
350g cukor1355 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
360g tojásfehérje187 kcal
Összesen
4373
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
10.4g finomliszt38 kcal
-
5.2g margarin37 kcal
-
0.8g tojássárgája3 kcal
-
4.2g tejföl8 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
7.5g vaníliás pudingpor29 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
14.6g cukor56 kcal
-
41.6g víz0 kcal
-
15g tojásfehérje8 kcal
Összesen
182
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.8 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 209 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 165 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
625
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 71.3 g
Zsír
-
Összesen 128.7 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 276 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1757.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 508 mg
-
Nátrium 706 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 733.8 g
-
Cukor 376 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1463.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1224 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 119 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 229 mg
-
Retinol - A vitamin: 1155 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 805 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 268 micro
Összesen
4373
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 73.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 60.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
182
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
12.5 dkg margarin
-
1 db tojássárgája
-
1 dl tejföl
-
1 csipet só
A krémhez
-
4 csomag vaníliás pudingpor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
35 dkg cukor
-
1 l víz
-
9 db tojásfehérje
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 1 órát legalább pihentetjük (de akár éjszakázhat is a hűtőben).
- Két lapot nyújtunk és sütünk belőle, elvileg 180°C-ra előmelegített sütőben, de nálam ez 200°C-on volt jó, 10 percig, alsó-felső álláson. (Hólyagos lesz nagyon, de semmi pánik, ez így természetes. :-)) Érdemes esetleg az egyik lapot sütés előtt óvatosan, halványan bekockázni késsel, hogy később könnyebb legyen szeletelni, de vigyázva, nehogy átvágjuk a tésztát.
- A krémhez a pudingport összekeverjük a vaníliás cukorral, a teljes mennyiségből elvett, 10 dkg kristálycukorral, majd apránként hozzákeverjük az 1 l vizet is.
- A tojásfehérjéket a maradék 25 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük.
- A pudingot a vízzel lassú tűzön sűrűre főzzük (már akinek van türelme, ideje hozzá: én adtam neki, teljes kakaón ment alatta a hőség, úgy nyomtam :-) ).
- Ha besűrűsödött, vigyázva belekeverjük a gőz fölött felvert, kemény, kész habot is, majd azzal együtt még további 3 percig főzzük a krémet.
- Forrón, az alulra szánt tésztalapra kenjük az egészet, majd óvatosan a tetejére helyezzük a bekockázott lapot.
- Letakarjuk egy száraz kendővel, így hagyjuk kihűlni.
- Porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 1109
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 56
- Össznézettség: 306152
- Feltöltés dátuma: 2010. január 19.
Ajánló
Érdemes olyankor sütni, amikor más, sok tojássárgáját igénylő ételt is készítünk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Bár ez a változat nem ér fel Édesanyám isteni, házi krémesével, mégis nagyon finom. Valóban olyan, mint amilyet a cukrászdákban kapni, csak mondjuk nem 10, hanem kb. 5-6 cm maga. :-) Nagy előnye viszont a házi krémessel szemben, hogy nem folyik ki belőle a krém, hanem katonásan áll benne, valamint kiváló alternatívája a maradék tojásfehérje hasznosításának. :-) Még egy dolog: én NAGYON féltem tőle, hogy hűűű, de nehéz lesz biztos az omlós tészta elkészítése, de nem volt az, sőt! Nagyon hálás "anyag", könnyű vele dolgozni. A krém készítése sem volt bonyolult, úgyhogy fel van véve állandóra a repertoárba. :-) Ebből az adagból kb. 24 db kocka lett nálunk.