r
Nosalty Logó

Sütőtökös pite narancsosan, gyömbéresen, cukormentesen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gullon
Sütőtökös pite narancsosan, gyömbéresen, cukormentesen
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Kekszmorzsa

Töltelék

651
Kalória
13.6g
Fehérje
81.1g
Szénhidrátok
31.6g
Zsír
206.5g
Víz
143.8g
Koleszterin
7.3g
Rost
18g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Kekszmorzsa

Töltelék

Összesen 651 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Kekszmorzsa

Töltelék

Összesen 2604 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Kekszmorzsa

Töltelék

Összesen 158 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    206.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1751 micro
  • β-karotin
    8914 micro
  • β-crypt
    7291 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 651 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    126.6 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2797.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    697 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    989 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.5 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    826 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5310 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    7006 micro
  • β-karotin
    35658 micro
  • β-crypt
    29165 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 2604 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    430 micro
  • β-karotin
    2186 micro
  • β-crypt
    1788 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

Kekszmorzsa

  1. A kekszmorzsa elkészítése előtt a sütőtököt kettévágjuk, egy tepsire helyezzük a két felet és 30 percre a 180°-ra előmelegített sütőbe helyezzük. Ez idő alatt összeállítjuk a morzsát.
  2. A cukormentes kekszet aprító, vagy sodrófa segítségével összetörjük, majd egy közepes tálba ömlesztjük. Hozzáadjuk 1 narancs reszelt héját, egy fél darab lereszelt gyömbért és olvasztott vajat, így nem csak a töltelék, hanem a pite alapja is ízesebb lesz.
  3. Ha összeállt a morzsa, elővesszük a sütőpapírral kibélelt piteformát és egy lapos talpú pohár segítségével elegyengetjük, úgy, hogy az oldalára is elég mennyiségű keksz kerüljön. Ha végeztünk, félrerakjuk pihentetni, amíg összeállítjuk a tölteléket.

Töltelék

  1. Ha a sütőtök megpirult, a magok eltávolítása után, egy közepes tálba kikaparjuk a belsejét. A sütőt tartsuk 180°-on, hiszen a pite még visszakerül.
  2. A püréhez reszeljük hozzá a narancs héját, a gyömbért, üssünk bele két tojást és édesítsük eritrittel. Jöhet a tej és egy kis vaníliakivonat, majd robotgép segítségével összekeverjük.
  3. A krémes állagot feldobjuk roppanós mandulapehellyel, amit utólag, spatulával forgatunk a töltelékbe. A tál tartalmát ezután a kekszmorzsával szegélyezett formába töltjük, és 40 percre, vagy amíg meg nem pirul a teteje, visszarakjuk a sütőbe 180°-ra.
  4. Ha elkészült hagyjuk kihűlni, tálalás előtt pedig kedvünk szerint díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A pite az egyiptomiak receptje alapján hódította meg a világot, amit először zöldségekkel, később pedig gyümölcsökkel készítettek. Receptünkben egyik ötletet sem akartuk elvetni, ezért a narancs és a gyömbér mellé egy megszokott pite összetevőt, a sütőtököt választottuk. Ezek az őszies ízek a cukormentes keksz remek kiegészítői, amik együtt bármilyen szürke napot sokszínűvé tesznek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes citrompite

Fanyar töltelékével és omlós tésztájával lehengerlő desszertélményt nyújt a citrompite. Ez szerencsére nem jelenti, hogy sokat kéne vele macerázni: meglehetősen egyszerű az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

10 magas vastartalmú gyümölcs és zöldség, amit neked is be...

Amikor szóba kerül a vasfogyasztás, a legtöbben a vörös húsokra asszociálnak, ami nem csoda, hiszen az állati eredetű élelmiszerek természetesen magas vastartalommal rendelkeznek. Ugyanakkor akadnak olyan gyümölcsök és zöldségek is, amelyekben bőven megtalálható ez a tápanyag – csak tudnunk kell, hol keressük!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!