r
Nosalty Logó

Cukormentes-diétás isler

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Cukormentes-diétás isler
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 626 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 3138 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 462 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 626 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    176.8 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1298.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    617 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.6 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    824 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    805 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 3138 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 462 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a szénhidrát csökkentett liszttel, a nyírfa"porcukorral" valamint a darált dióval összedolgozzuk, úgy hogy egy szép linzertésztát kapjunk.(Amennyiben száraznak találjuk, vagy nem áll össze a tésztánk, akkor még egy kis vajat adhatunk hozzá)
  2. A kész tésztánkat 1 órára hűtőbe tesszük, és pihentetjük.
  3. Egy óra elteltével kivesszük a tésztát, és lisztezett nyújtódeszkán vagy szilikon lapon nagyon vékonyra nyújtjuk.
  4. Attól függően, hogy kicsi vagy nagy islereket szeretnénk, a nekünk megfelelő méretű szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. A kimaradt tésztát újra gyúrjuk, és addig szaggatjuk, amíg el nem fogy.
  5. A kiszaggatott tésztát, sütőpapíros tepsiben arany színűre sütjük.
  6. Megkenünk egyet lekvárral, és egy másikkal összeragasztjuk. (Hagyjuk hűlni őket!)
  7. Az étcsokoládénkat vízgőz fölött vagy csokoládéolvasztóban megolvasztjuk, és hozzáadjuk az olajat,hogy folyékonyabb legyen.
  8. Amikor a lekvárral töltött tésztáink kihűltek, egy rácsra tesszük és bevonjuk a csokimázzal őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 178
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 27189
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik kedvenc süteményem természetesen cukormentes változatban szénhidrát csökkentett liszttel készítve. Nagyon finom, omlós a tésztája. A párom szerint sokkal jobb mint a bolti cukros-búzalisztes verzió!

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...