r
Nosalty Logó

Cukkinis rácsos pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cukkinis rácsos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1678 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1562 micro
Összesen 280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    65.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2958.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    876 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1001 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    729.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9375 micro
Összesen 1678 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    836 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy keverőtálba öntjük, mélyedést formázunk a közepébe, és belekanalazzuk az olajat. Átmorzsoljuk. Evőkanalanként adjuk hozzá a vizet, míg nem ragadós, jól nyújtható tésztát kapunk. Ne gyúrjuk túl!
  2. A tészta kétharmadát kinyújtjuk 3-4 mm vékonyra. Egy 20 cm szélességű és hosszúságú tepsit (vagy hasonló méret) olajjal vékonyan kikenünk, beleterítjük a tésztát.
  3. A sütőt 200 Celsius fokra előmelegítjük.
  4. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a tésztára szórjuk.
  5. A cukkinit megmossuk, levágjuk a végeit, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymára szórjuk.
  6. A tormát meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük - sajna ez hosszadalmasabb, mint a cukkini.
  7. A tojást villával kicsit felverjük, a cukkinire öntjük. A sajtot lereszeljük, a cukkinire szórjuk.
  8. A tészta maradék egyharmad részéből rácsokat készítünk a cukkini tetejére. 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1822
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 07.

Ajánló

A cukkini elveszi az erős ízeket. Érdemes más ízesítéssel is kipróbálni, vagy erősebb ízű sajtot használni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű nyári étel, nem csak vegetáriánusoknak. A torma ízét a cukkini nagyban enyhíti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...