r
Nosalty Logó

Cukkinis pizza candida módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Cukkinis pizza candida módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tészta elkészítéséhez

A feltét elkészítéséhez

És a tetejére

Összesen 533 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tészta elkészítéséhez

A feltét elkészítéséhez

És a tetejére

Összesen 2127 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tészta elkészítéséhez

A feltét elkészítéséhez

És a tetejére

Összesen 148 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1038.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    234 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    797 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    21573 micro
  • Lut-zea
    1295 micro
Összesen 533 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    79.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4153.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    832 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    1377 mg
  • Nátrium
    1435 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    936.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    3187 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    86292 micro
  • Lut-zea
    5181 micro
Összesen 2127 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6034 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A tészta elkészítéséhez

A feltét elkészítéséhez

És a tetejére

  • 10 dkg mozzarella (ízlés szerinti mennyiség)
  • 10 dkg olajbogyó (ízlés szerint fekete vagy zöld, amelyiket szeretjük és amennyire szeretjük(:)

Elkészítés

A tészta elkészítéséhez

  1. A tészta elkészítése:
  2. 30 dkg teljes kiőrlésű rozslisztet négy evőkanál olívaolajjal, 2 dl vízzel és egy csipet sóval tésztává gyúrunk, majd egy tepsi aljába (kikent vagy sütőpapírral kibélelt, vagy az egész helyett használhatunk kerámiatálat) nyomkodjuk, kb 1 cm vastag tésztát kapunk így.
  3. A tésztát 10 percig elősütjük.
  4. A feltét elkészítése:
  5. Addig az apróra vágott egy fej hagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, ráöntünk kb. 3 dl paradicsompürét (cukrozatlan verzió!!!) és egy kevés fizet, ebbe az egy darab kis kockákra vágott cukkinit is beledobjuk, és addig főzőcskézünk, amíg meg nem puhul. Bazsalikommal, rozmaringgal, kakukkfűvel és oregánóval fűszerezzük.
  6. A feltétet az elősütött pizzatésztán egyenletesen eloszlatjuk, reszelt mozzarella sajtot és felkarikázott olívabogyót szórunk rá, és így sütjük tovább addig, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.(:
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30X20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11386
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első candida-diéta alatt készített főételem. A receptet Rita anti candida konyháján találtam. Tulajdonképpen nagyon egyszerű elkészíteni, és nagyon laktató finomság. Ráadásul boldoggá teszi az embert, hogy még pizzát is ehet a diéta időtartama alatt!(:

Hozzávalók

A tészta elkészítéséhez

A feltét elkészítéséhez

És a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...