r
Nosalty Logó

Cukkinis-paradicsomos-bazsalikomos quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ágica-92
Cukkinis-paradicsomos-bazsalikomos quiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Töltelék

Összesen 696 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Töltelék

Összesen 2782 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Töltelék

Összesen 269 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1456.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5164 micro
  • Lut-zea
    1058 micro
Összesen 696 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95 g

Zsír

  • Összesen
    189.5 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5825.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1637 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    2045 mg
  • Nátrium
    1577 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    457.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1349 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1294 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    651 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    20656 micro
  • Lut-zea
    4231 micro
Összesen 2782 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2005 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelék

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, a fűszerekkel, és tésztává gyúrjuk az apró kockákra vágott vajjal (ha nem áll össze, adunk hozzá egy kevés hideg vizet).
  2. Min. 30 percre hűtőbe rakjuk.
  3. Előmelegítjük a sütőt 165°-ra (hőlégkeveréses).
  4. A tésztát kinyújtjuk a pite forma alakjának megfelelően, és belehelyezzük úgy, hogy pereme is legyen. Az alját megszurkáljuk villával, majd kibéleljük alufóliával, és száraz babot/lencsét szórunk rá, így rakjuk meg vakon sütni, azaz elősütjük a tésztát. Azért van szükség a lencsére, hogy ne emelkedjen meg.

Töltelék

  1. A tojásokat a tejszínnel és a mascarponével, habverővel jól elkeverjük. Majd ízesítjük sóval, oregánóval, bazsalikommal.
  2. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt, és azzal is jól elkeverjük
  3. Hozzáadjuk a felkockázott cukkinit, szárított paradicsomot.
  4. A tetejét megszórhatjuk még egy kis sajttal.
  5. Kivesszük a tésztát, kiöntjük belőle a babot, és kivesszük az alufóliát. Beleöntjük a tölteléket. A tetejére szórhatunk még reszelt parmezánt.
  6. 180°-on 25 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14988
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ágica-92 47 recept

Ma ebédre nem volt kedvem semmi bonyolultat készíteni, így esett a quiche-re a választásom. A quiche egy klasszikus francia étel, azt is szokták mondani, hogy a "franciák pizzája". Azt már kevesebben tudják, hogy német eredetű. A német határ közelében vasserpenyőben készítették. Neve a német kuchen (=sütemény) szóból franciásodott quiche-re.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...