r
Nosalty Logó

Cukkinis-olívás-paradicsomos fusilli

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
giuliettalupa
Cukkinis-olívás-paradicsomos fusilli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 553 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2210 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1223.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    1039 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4032 micro
  • Lut-zea
    3064 micro
Összesen 553 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4893 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    874 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    1158 mg
  • Nátrium
    2196 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1343 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    532 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1129 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    4156 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    16126 micro
  • Lut-zea
    12255 micro
Összesen 2210 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    807 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyük fel a tésztát főni sós vízben, két evőkanál olívaolajjal. Amíg a tészta fő, a két cukkinit reszeljük le nagy lyukú reszelőn, majd kicsit sózzuk meg, hogy "kiizzadja" a levét.
  2. Aprítsuk fel az újhagymákat, majd egy nagyobb méretű serpenyőben 3 evőkanálnyi forró olívaolajon pirítsuk át. Adjuk hozzá a konzervparadicsomot és felkockázva a frisset is. (Aki jobban szereti, készítheti az egészet friss paradicsomból.) Reszeljük bele a 2 fokhagymát, tegyük hozzá a lecsöpögtetett kapribogyót és a felkarikázott, zöld olívát is, és lassú tűzön pároljuk.
  3. Tíz percnyi párolás után hozzáadhatjuk a paradicsomos-olívás szószhoz kicsöpögtetett cukkinit, jól elkeverjük, fűszerezzük (bazsalikom, oregano, bors), és további tíz percig még összerotyogtatjuk.
  4. Egy nagy tálban összekeverjük a cukkinis szószt az időközben megfőtt, leszűrt tésztával, majd pár percre még letakarjuk, hogy a tészta magába szívja a szósz ízét. Forrón, egy kis parmezánnal megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1978
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 09.

Ajánló

Előételként, könnyű vacsoraként tálalható, száraz fehérbort, esetleg rosét kínáljunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukkinis-olívás-paradicsomos fusilli
giuliettalupa 82 recept

Könnyű, zöldséges, húsmentes tésztás fogás, amely gyorsan elkészíthető. Előételként vagy könnyű vacsoraként tálalható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...