r
Nosalty Logó

Cukkinilecsó zöldfűszeresen

Vicikó
Cukkinilecsó zöldfűszeresen
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

331
Kalória
6.5g
Fehérje
24.5g
Szénhidrát
25.6g
Zsír
507.4g
Víz
-
Koleszterin
7.9g
Élelmi rost
14.7g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 663 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    507.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    400 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1878 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4118 micro
  • Lut-zea
    7439 micro
Összesen 331 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    959.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1014.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    214 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    801 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3755 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8235 micro
  • Lut-zea
    14878 micro
Összesen 663 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    85.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    697 micro
  • Lut-zea
    1259 micro
Összesen 56 kcal

Elkészítés

  1. A cukkínikat hosszában kettévágjuk, és kb 1 cm-es darabokra felvágjuk.
  2. A lilahagymát félkarikákra vágjuk.
  3. Az olajat egy serpenyőben megforrósítjuk, beletesszük a lilahagymát, kissé pirítjuk, majd beletesszük a cukkínit, és a legnagyobb lángon nem túl sűrűn keverve sütjük. Színesedjen is meg a cukkíni, szép pirultra.
  4. Ezután hozzáadjuka felaprított fokhagymát, egy-két percig ezzel is pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd beleöntjük levével együtt a paradicsomot. Kevés forró vizet (1/2 - 1 dl)is öntünk alá,összeforraljuk, és levesszük a tűzről.
  5. A felvágott zöldfűszereket beledobjuk, lazán elkeverjük, és tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p

Sok évvel ezelőtt Németországban egy jó kis imbiszben ettünk valamilyen sült húst, és egy köretet. A hús nem is érdekes, hanem hogy mi volt hozzá?!  Egy ehhez nagyon hasonló köret, és az  valami fenséges volt...! Mondta az imbiszes, hogy a saját találmánya, ő készíti mindig frissen. Egyszerűen nem tudtam betelni vele, olyan finom volt. Többször ettünk nála, mindig ugyanolyan tökéletes volt. Aztán elkerültünk onnan, és az emlékeimből utánafőztem, és elneveztük cukkíni lecsónak. Szerintünk megtévesztően hasonló, rengetegszer készítettem már, ha vendégeink vannak, nekik is mindig nagyon ízlik. Igazából csak a friss, zsenge, minél kisebb cukkínikből jó, az öregebbek nagyon vizesek, eláztatják az ételt.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...