r
Nosalty Logó

Cukkinikrémleves Piros konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Piros
Cukkinikrémleves Piros konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

188
Kalória
4.6g
Fehérje
21.1g
Szénhidrátok
10.1g
Zsír
257.6g
Víz
-
Koleszterin
2.7g
Rost
5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 754 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    708.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    257.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2032 micro
Összesen 188 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2833.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    2063 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1030.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    459 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8130 micro
Összesen 754 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    83.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    657 micro
Összesen 62 kcal

Elkészítés

  1. A cukkinit karikákra vágjuk, a vöröshagymát felaprítjuk, a burgonyát is felkockázzuk.
  2. A felhevített olívaolajon megfuttatjuk a fokhagymákat (épp csak illatozzon), majd kivesszük őket a serpenyőből.
  3. Megpirítjuk a felaprított vöröshagymát, majd ezt is kivesszük a serpenyőből.
  4. Újra öntünk olajat a serpenyőbe, és megpirítjuk a felaprított cukkinit és a burgonyát együtt. (A burgonya nem fog megsülni, nem is kell neki). Közben pici sóval vagy vegetával, bazsalikommal és oregánóval fűszerezzük.
  5. Ha készítünk hozzá kenyérkockát, akkor míg a cukkini megsül, azokat is egy külön serpenyőben -olaj nélkül, csak rázogatva, kevergetve- világos barnára pirítjuk.
  6. Mikor a cukkini lágyra sült, az egészet felöntjük a leveskockából készült annyi alaplével, hogy mindenképpen ellepje a zöldségeket. Addig főzzük így, amíg a krumpli is megpuhul.
  7. A végén az egészet botmixerrel pépesítjük, és szükség esetén tovább hígítjuk vízzel (esetleg egy kis tejszínnel), és adunk még hozzá sót és bazsalikomot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Imádom a cukkinit és a krémleveseket is, így nálam ez alap darab, pláne, hogy nagyon gyorsan elkészül, akár még egy fárasztó munkanap után is. Kicsit több kenyérkockával kiadós egytálétel is lehet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tradicionális minestrone

Ha van olyan recept, ami tökéletesen megtestesíti a tradicionális olasz konyha szerény gazdagságát, egészen biztosan a minestrone az. A leves, amit bármelyik évszakban megfőzhetünk a ...

Lakos Benedek

Parmezánalaplé

Alaplevet bizony nemcsak csontokból és zöldségekből főzhetünk, hanem például parmezánból is! Biztos mindenki számára ismerős a helyzet, amikor a parmezán széle annyira kemény, hogy ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!