r
Nosalty Logó

Cuccos rántotta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cuccos rántotta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 408 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1633 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1010.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    972 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1529 micro
Összesen 408 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    130 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4040.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    986 mg
  • Nátrium
    2270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    655.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1268 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    990 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    1084 mg
  • Retinol - A vitamin:
    934 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    3887 micro
  • β-crypt
    262 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6118 micro
Összesen 1633 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat felütjük egy tálba, felverjük kissé, beleöntjük a tejet, megsózzuk ízlés szerint. Belereszelünk egy kis szerecsendiót, és beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet. Kis időre félrerakjuk.
  2. Egy serpenyőben, lehetőleg szélesebb aljúban, megolvasztjuk a margarint (ha valaki olívaolajjal szereti, azzal is finom), és rádobjuk a kockákra vágott bacon szalonnát, majd a csíkokra vágott szalámit, 2-3 percig sütjük.
  3. Rádobjuk a kockákra vágott kaliforniai paprikát, 2-3 percig sütjük.
  4. Ezt követően, az előzőleg 20 percre vízbe áztatott szárított vargánya gombát és a tőkegombát sütjük 4-5 percig. (Ha túl nagy a vargánya, kissé daraboljuk fel.) Sütés közben beleszórjuk a kakukkfüvet, a borsikát és az oregánót, valamint ízlés szerint kissé megborsozzuk. Sót nem kell belerakni, mert az a tojásban van már.
  5. Utoljára rakjuk bele a karikára vágott újhagymát.
  6. Egy perc múlva beleöntjük az elején elkészített tojásokat, kicsit visszaveszünk a tűzből, és szép lassú mozdulatokkal összehúzogatjuk a tojásos egyveleget, hogy lágy hullámok keletkezzenek. Ha gyorsan kavarjuk, akkor nagyon megtörik a tojás.
  7. Kedvünk szerinti állagúra sütjük. (Mi nem szeretjük teljesen átsütni.)
  8. Tálaláskor egy kis pirospaprikát, esetleg plusz borsot szórunk rá.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 19342
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 07.

Ajánló

Melegen ajánljuk. pH besorolás: közepesen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az ételt a kisfiunk nevezte el cuccos rántottának. Azért szerencsés, mert ebbe aztán tényleg mehet minden "cucc", amit otthon talál az ember. Ezért igazából sohasem sikerül egyformára, de ez nem is baj!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...