Csupazöld krémleves
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Csibedina
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
139
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
552
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 448.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 655.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 176 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 268 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1054 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1883 micro
Összesen
139
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 25.4 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1794.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 560 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 402 mg
-
Foszfor 627 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 2622 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 704 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 246 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1071 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 532 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 4215 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7533 micro
Összesen
552
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 52.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 222 micro
Összesen
16
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A spárgákat megmossuk, a fás részüket eltávolítjuk, majd enyhén sós vízben felrakjuk főni
- Amikor a víz elkezd forrni, belekockázzuk a meghámozott krumplit, így együtt főzzük kb. 20 percig
- Kevés olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott újhagymát, a sóskát és a citromfüvet, majd hozzáadjuk a főtt spárgát és a krumplit, majd botmixerrel pürésítjük.
- A püréhez adagolunk a spárga főzővizéből egészen addig, amíg el nem érjük a számunkra kedvező állagot, majd újra felforraljuk.
- Borsozzuk, szükség esetén sózzuk
- Hidegen és melegen is fogyasztható.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8896
- Feltöltés dátuma: 2012. május 12.
Ajánló
Akár tavaszi léböjt kúrák alkalmával is fogyasztható, akkor persze krumpli nélkül. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Csibedina
70 recept
Spárga, újhagyma és sóska szezon kellős közepén jött az ihlet, hogy krémlevest kellene készíteni... a citromfű bokor épp a közelben árválkodott, így tettem egy merész próbát és ment ő is a levesbe. :)