r
Nosalty Logó

Csülökpörkölt krumplival

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
koszider
Csülökpörkölt krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 483 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1932 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 483 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.7 g

Zsír

  • Összesen
    85.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2937.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1700 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1294.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    239 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1675 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1234 micro
Összesen 1932 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    118 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Acsülköt megmossuk.Nem kínlódunk a szőrmaradvány pörkölésével, hanem a húst lefejtjük a bőrről. De ki ne dobjuk, mert beletesszük a pörköltbe! Ha a bőrön pecsét van, azt igyekszünk éles késsel leoperálni - állítólag ez ehető festékkel készül, de jobb a békesség.
  2. A hústfalatnyi darabokra összevágjuk. Ne szedjük le a kövérjét, legfeljebb a nagyon inas izomköteg-végeket vágjuk le, mert a kövérkés részeknek lényegi szerepük van a csülökpörkölt végeredményében.
  3. A hagymát finomra, az édes és csípős paprikát, a meghámozott paradicsomot apróra összevágjuk.
  4. Egy kanál zsíron megdinszteljük a hagymát, rátesszük a paprikát-paradicsomot, együtt pároljuk. (Ez kb. 5-7 perc.)Ha már jó pépes, lehúzzuk a tűzről, és bőven meghintjük pirospaprikával.
  5. Belekeverjük a húst és a lefejtett bőrt is. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, megsózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, kis lángon,néha megkeverve készre, puhára pároljuk. (Ez kb. 90 perc.)Ha a víz elfogyna alóla, pótoljuk, a végén levesesnek kell lennie.
  6. Kihalásszuk a csülök bőrét. Most két dolgot tehetünk: a puha bőr szőrtelen részét felkockázzuk és visszatesszük, vagy az egészet akutyának adjuk.
  7. A megtisztított és hosszú gerezdekre vágott krumplit belekeverjük a kész pörköltbe, ismét sózzuk, és fedő alatt akrumplit is puhára főzzük a pörkölt saját levében (kb. 15 perc). Ha nagyon sűrű vagy ragad az alja, természetesen önthetünk még rá egy kis vizet.
  8. Akkor jó, ha sűrű, pépes szaftja van - ennek elérésében a krumpli is segít. Forrón tálaljuk, mert kihűlve megdermed.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 121
  • Össznézettség: 63362
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 09.

Ajánló

Nem elég, hogy a csülök magában is testes étel, legjobban a sör csúszik rá. Fogyókúrázók csukják be a szemüket!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csülökpörkölt krumplival
koszider 90 recept

A csülök megosztó személyiség. Aki szereti, lelkesedik a kövérkés részéért, a cuppogós bőréért, a ragacsos szaftjáért. Aki nem szereti, ugyanezt gyűlöli benne. Nincs light csülök! Vagyis ha lecsupaszítjuk az inaktól, hártyáktól, a lényegét dobjuk ki. A bőrrel lehet variálni, de ne feledjük, hogy a bőr alatt lapuló kövérkés réteg ennek a pörköltnek a lelke. A krumpli a ráadás, a csülök szaftjától parádés lesz - és viszont: a szaft meg még sűrűbb, izgalmasabb. A csípősség ízlés kérdése, én szeretek tőle lángot lehelni, de az erős paprika utólag is beletehető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...