r
Nosalty Logó

Csülökpörkölt Csöpp konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Csöpp
Csülökpörkölt Csöpp konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 471 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1886 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    853.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    1030 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    697 micro
Összesen 471 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.6 g

Zsír

  • Összesen
    105.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3414.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1962 mg
  • Nátrium
    759 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1113.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    270 micro
  • β-karotin
    4122 micro
  • β-crypt
    748 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    2788 micro
Összesen 1886 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    252 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csülköt kb. 3 cm-es kockákra vágjuk. Beletesszük egy lábosba, hozzákeverjük a nagyobb kockákra vágott hagymát, és elkezdjük pirítani.
  2. Ha a hús levet engedett, kicsit még főzzük saját levében, majd felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a bevagdosott fokhagymát, a negyedekre vágott paprikát és paradicsomot is.
  3. Enyhén megsózzuk és lassú tűzön, a vizet folyamatosan pótolva félkészre főzzük. Ekkor hozzáadjuk a pirospaprikát is.
  4. Ha a csülök puhára főtt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Külön sós vízben főtt, vagy a pörköltben főtt krumplival és savanyúsággal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 28555
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A környékünkön, ha zsírosabb húsból készítünk pörköltet, sosem teszünk bele zsírt. Együtt pirítjuk a húst a hagymával, így kisül annyi zsír belőle, amennyi pont kellemes egy pörköltben. Ha bográcsban készítjük, akkor így még könnyebb is főzni. Lehet bele tenni valamilyen egyéb húst is, lapockát, combot, stb., akkor azt félidőben tegyük bele, akkor, amikor a pirospaprikát, így nem fő szét. És aki szereti, mindenképp dobjon bele pár cseresznyepaprikát. Nálunk nem mindenki szereti a csípőset, így én külön szoktam megfőzni őket úgy, hogy kiveszek a pörkölt levéből egy keveset, mikor már benne van a pirospaprika is, és abban főzöm meg a csípős paprikákat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...