r
Nosalty Logó

Csülökpástétom

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csülökpástétom
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 934 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    850.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    660 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 155 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.2 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5102.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    873 mg
  • Nátrium
    3958 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 934 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    879.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    682 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nyers füstölt csülköt puhára főzzük, kihűtjük, majd bőrét, csontját és zsírjának nagy részét eltávolítjuk róla.
  2. Aprítógépben felaprítjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Minél pépesebbre tudjuk dolgozni, annál jobb, hiszen kenhető állagúnak kell lenni majd a végeredménynek.
  3. A lilahagymát megtisztítjuk, és azt is nagyon apróra vágjuk.
  4. Egy tálban összekeverjük a csülköt, a hagymát, a mustárt, a margarint, a borsot és a pirospaprikát. Sót csak akkor tegyünk hozzá, ha szükséges, hiszen a csülök maga is sós.
  5. Alaposan összedolgozzuk, a mustárral és a margarinnal tudjuk beállítani a krémességét.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 8584
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 05.

Ajánló

Tálalás előtt legalább fél napig hagyjuk a hűtőben pihenni, hogy összeérjenek az ízek. Pirítóssal, friss zöldségekkel nagyon finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaly júliusban a szokásos soproni pihenésünk ideje alatt betértünk kedvenc ottani éttermünkbe. Én már jó előre kinéztem magamnak a weboldalukon található étlapon a legújabb előételüket, a csülökpástétomot frissen sült croissant-nal. Végül a férjemmel mindketten ettünk belőle, kértünk hozzá még pirítóst is, és annyira ízlett, hogy elhatároztuk, mi is elkészítjük hamarosan. Azóta már többször is szerepelt nálunk baráti összejöveteleken, nagy sikerrel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...